ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον Φεβρουάριο του 2020 η Γέφυρα Πλάκας

Εικόνα του άρθρου Τον Φεβρουάριο του 2020 η Γέφυρα Πλάκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2019, 01:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον Οκτώβριο, η Γέφυρα Πλάκας θα είναι έτοιμη. Και τον Φεβρουάριο του 2020 θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια», αφού για λίγους μήνες θα παραμείνει το μεταλλικό κέλυφος στην υπό αναστήλωση αυτή τη στιγμή γέφυρα. Αυτά είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη η οποία επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο στη Γέφυρα Πλάκας μαζί με την πρώην υπουργό Πολιτισμού και νυν υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού απέδωσε την κατάρρευση του γεφυριού στις κλιματολογικές συνθήκες, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας. «Η χώρα μας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών ακολουθώντας τα πλέον προηγμένα πρότυπα παγκοσμίως. Το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο, που είναι απαραίτητο για να θωρακιστεί η χώρα απέναντι σε όλο και πιο έντονα καιρικά φαινόμενα» τόνισε.

Για τη Γέφυρα Πλάκας, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις δράσεις της πολιτείας για την αποκατάσταση του μνημείου και στη συνεργασία των φορέων. «Το Γεφύρι Πλάκας θα είναι και πάλι στη θέση του γιατί ο κόσμος δεν το άφησε να φύγει. Να καθησυχάσει έτσι κι ο πρωτομάστορας από τα Πράμαντα, ο Κώστας ο Μπέκας, που με τεχνική ιδιοφυΐα το έκτισε 150 χρόνια πριν. Να καθησυχάσει και ο Μπέκας και να πάψει να γυρίζει σκιά πάνω από τα ερείπια του γεφυριού» υπογράμμισε με έναν λογοτεχνικό τρόπο.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back