Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Τμήματα 27 μαθητών σε 35 τμ»

Εικόνα του άρθρου «Τμήματα 27 μαθητών σε 35 τμ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2020, 17:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κώστας Μπάρκας: Συνάντηση με Εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης στον Νομό Πρέβεζας  

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων νομού Πρέβεζας και της τοπικής ΕΛΜΕ, είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, για το θέμα των σχολείων και της κατάστασης που επικρατεί στο νομό. Επίσης, είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των παρατάξεων «Δημοκρατική Συνεργασία» και «Αυτόνομο Δίκτυο» του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας.

Ο κ. Μπάρκας αναφέρει ότι πέρα από το Καναλάκι, όπου τα μαθήματα γίνονται απόγευμα γιατί το σχολείο που υπέστη ζημιές από το σεισμό, δεν είναι ακόμα έτοιμο και δεν πρόκειται να είναι πριν την παρέλευση δύο εβδομάδων ακόμα, υπάρχει «μια σειρά παλινωδιών και κακών κυβερνητικών χειρισμών».

Αναφέρει ότι υπάρχει περίπτωση ο αριθμός των μαθητών-τριων να φτάσει και τους 27 σε αίθουσες 35 τμ και ότι εξακολουθούν να παρατηρούνται σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικούς, παρότι ολοκληρώνεται και η Β’ φάση τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και σε προσωπικό καθαριότητας.

Ο κ. Μπάρκας θα καταθέσει τα στοιχεία από τη συζήτηση με τους φορείς, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που έχει καταθέσει προς την υπουργό Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back