ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τμήμα Λογιστικής κατά αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας

Εικόνα του άρθρου Τμήμα Λογιστικής κατά αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2022, 20:45
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής Πρέβεζας, απαντάει με επιστολή του στον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, με αφορμή μια σειρά αιτιάσεις του, πριν από μερικό διάστημα και κατά περίπτωση, τον εκθέτει ελαφρώς.

Ο κ. Ιωάννου προσπάθησε να αποδώσει όλες τις ευθύνες για ζητήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα στην πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποφεύγοντας να κάνει το ίδιο προς την κυβέρνηση, με την οποία συμπορεύεται πολιτικά.

Η επιστολή του κ. Ιωάννου ήταν σε αρκετά της σημεία πολύ συζητήσιμη, έτσι και αλλιώς. Ο πρόεδρος του τμήματος Γιάννης Σωτηρόπουλος, υπενθυμίζει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν παρέδωσε τα κτίρια, όπως προβλέπει απόφαση του 2009, ώστε να λυθεί το ζήτημα της φοιτητικής εστίας. Αναφέρει επί λέξει ότι τα κτίρια έπρεπε να είχαν παραδοθεί από τις 16 Ιουλίου 2013.

Επίσης, ο πρόεδρος του τμήματος τονίζει ότι η στέγη του κτιρίου χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ και το έργο έχει αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του πανεπιστημίου. «Δεν συμβάλλετε, δεν χρηματοδοτείτε, ταλαιπωρηθήκαμε για τις απαιτούμενες άδειες, δεν μας βοηθήσατε», τονίζει.

Τον κατηγορεί επίσης ότι «δεν κάνατε ουσιωδώς τίποτα για να ιδρυθεί στην Πρέβεζα τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (σ.σ. το είχε προτείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)».

Ακόμα, ο πρόεδρος του τμήματος αποδίδει ευθύνες στον κ. Ιωάννου και κατ’ επέκταση στην Περιφέρεια Ηπείρου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «στην πράξη δεν έχετε αναλάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας στην Πρέβεζα, παρά τα κατά καιρούς γραπτά και προφορικά μας αιτήματα».

Ενδιαφέρον έχει και το σημείο που ο κ. Σωτηρόπουλος υπερασπίζεται προσωπικά τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, αφιερώνοντας μια ολόκληρη «παράγραφο επιτευγμάτων»…

Τέλος, αναφέρει ότι «οι φοιτητές κατά τη γνώμη μας δεν αποτελούν μονάδες που ξοδεύουν χρήματα στις τοπικές επιχειρήσεις», κάτι που έφερε ως επιχείρημα ο κ. Ιωάννου και τον καλεί «να μη δημιουργεί άλλα προβλήματα στο τμήμα, στο πανεπιστήμιο και σε καθηγητές, ειδικά ενόψει της προεκλογικής περιόδου», σημειώνοντας ότι το «πολιτικό κόστος της μετακίνησης στα Γιάννενα το αναλαμβάνουμε όσοι επιτυχώς λειτουργούμε το τμήμα ανεκάθεν».   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back