ΗΠΕΙΡΟΣ

Τμήμα θέλει, τώρα το θέλει…

Εικόνα του άρθρου Τμήμα θέλει, τώρα το θέλει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2018, 20:26
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας εμμένει στο αίτημά του για άμεση ίδρυση και λειτουργία του τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα. Στο ψήφισμά του που διακρίνεται και από μια ελαφρά ειρωνεία, βάζει σε εισαγωγικά το πανεπιστήμιο «Ιωαννίνων» και αναφέρει πως, παρότι η πρόταση «φαίνεται να έχει λογική αποκέντρωσης και ανάπτυξης, διακρίνεται από ασάφειες και αδικίες, δεν αξιολογεί τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής  και στην ουσία κάνει αποκλεισμούς, αφού αναπτύσσεται στις τρεις από τις τέσσερις πρωτεύουσες των  νομών της περιφέρειας Ηπείρου».

Κάπως έτσι, ο Δήμος επιμένει στο τοπικό κριτήριο, ελπίζοντας στην πολιτική πίεση που θα ασκηθεί για να λειτουργήσει από τώρα το τμήμα. Σημειωτέον ότι η πρόταση νόμου ιδρύει το τμήμα από του χρόνου και ορίζει τη λειτουργία του από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Προσθέτει ότι «Η ακριβής ημερομηνία ορίζεται με απόφαση της Συγκλήτου, σύμφωνα με την παρ. 6». 

Αυτή τη ρύθμιση, ο Δήμος τη θεωρεί αντιφατικό. «Είναι αντιφατικό να ιδρύει στην μία παράγραφο πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα το νωρίτερο το 2019-2020  και στην άλλη παράγραφο να καλεί τη σύγκλητο να το Ιδρύσει όταν και αφού υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Τέλος, τονίζει ότι «είναι αδιανόητο να κάνει εγγραφές τη νέα χρονιά το τμήμα του ΤΕΙ που καταργείται, όπως επίσης ενώ έχει φοιτητές, να καλούνται οι καθηγητές να κάνουν άμεσα αίτηση μετάταξης, δημιουργώντας έτσι κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό και προκαλώντας τεράστια σύγχυση». Σε αυτό δεν έχει άδικο, ωστόσο είναι η άλλη όψη του χάους που επικρατεί, ιδιαίτερα στην τεχνολογική εκπαίδευση στην Ελλάδα σήμερα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back