Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τι τεχνολογική ανάπτυξη θέλουμε;» Μια συζήτηση στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Τι τεχνολογική ανάπτυξη θέλουμε;» Μια συζήτηση στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2023, 22:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Τα Ψηλά Βουνά» συζητούν την προσεχή Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 18.00, στα παλιά σφαγεία, το θέμα «Τι τεχνολογική ανάπτυξη θέλουμε», σε σζυνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της έκθεσης Plasmata II.

Θα μιλήσουν οι Μηνάς Λιαροκάπης (Ιδρυτής New Dexterity Lab, Πανεπιστήμιο Auckland) και ο Σωτήρης Τσουκαρέλης (ΚοινΣΕπ “Τα Ψηλά Βουνά”) και θα μοιραστούν πρακτικά παραδείγματα ανοιχτών, βιώσιμων και συμπεριληπτικών τεχνολογιών.

Θα συζητήσουν για τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες ενός νέου τρόπου παραγωγής όπου τα ρομπότ, οι αυτοματισμοί και η τεχνητή νοημοσύνη συναντούν τον αργαλειό, τον νερόμυλο και το χειροκίνητο σκαπτικό.

Έπειτα, θα γίνει επίδειξη του τηλεκατευθυνόμενου πλοιαρίου για τη συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων, στην Παμβώτιδα.

Το πλοιάριο στηρίζεται σε ανοιχτή τεχνολογία που σχεδιάστηκε στη Νέα Ζηλανδία από την ομάδα του Μηνά Λιαροκάπη και κατασκευάστηκε στη δημόσια βιβλιοθήκη Κόνιτσας στα πλαίσια του έργου Incultum, όπου συμμετέχουν τα Ψηλά Βουνά, σε συνεργασία με το P2P Lab Ιωαννίνων και τους Tzoumakers, με στόχο να παραμείνει στην περιοχή ως εργαλείο παρακολούθησης των ευαίσθητων υδάτινων οικοσυστημάτων της.

Θα ακολουθήσει χαλαρή συζήτηση και ποτό στο χώρο του Θυμωμένου Πορτραίτου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back