ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tι κοινό μπορεί να έχουν τα Γιάννενα με την Τοσκάνη;

Εικόνα του άρθρου Tι κοινό μπορεί να έχουν τα Γιάννενα με την Τοσκάνη;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2022, 20:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε ένα έργο με τίτλο «Climaborough-Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities» με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon Europe, θα συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών. Συντονιστής του έργου είναι ο φορέας «ANSI Toscana» που εκπροσωπεί τους Δήμους της Τοσκάνης και φυσικά τη Φλωρεντία.

Η σχετική πρόσκληση του Horizon που είχε βγει στον αέρα πριν από λίγους μήνες απευθυνόταν στις πόλεις υποψήφιες για την αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η υποστήριξη των πόλεων στην ανάπτυξη καινοτομιών προσανατολισμένων στο κλίμα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, τα Γιάννενα θα λειτουργήσουν και ως πόλη-φάρος και ως πόλη-ακόλουθος, σε διαφορετικούς τομείς δράσεων. Στο πλαίσιο του έργου, θα δημιουργηθούν τα ζευγάρια «πόλη-φάρος» και «πόλη-ακόλουθος», τα οποία διαμορφώσουν την πιλοτική δράση που θα υλοποιηθεί σε κάθε πόλη-φάρο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 11,6 εκατ. ευρώ και ο προϋπολογισμός για τον Δήμο Ιωαννιτών είναι 145.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, θα υλοποιηθεί για την πόλη των Ιωαννίνων πιλοτικό έργο προϋπολογισμού έως περίπου 200.000 ευρώ.

Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 30 εταίροι. Από την Ελλάδα ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμος Αθηναίων.

Σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας απευθύνει ευχαριστίες στις υπηρεσίες – η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας «συμμετείχε στην υποβολή της πρότασης έργου», όπως σημειώνεται- και σε συνεργάτες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back