Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι γίνεται με τα επιδόματα

Εικόνα του άρθρου Τι γίνεται με τα επιδόματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2020, 19:47
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η καταβολή των επιδομάτων διαφόρων τύπων, λόγω πανδημίας, θα γίνει (και ολοκληρωθεί) ως εξής:

  • Αρχίζει από σήμερα 27/4 η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα 73.000 μακροχρόνια άνεργοι, ποσοστό άνω του 43% των δικαιούχων. Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου.
  • Τρίτη 28/4 θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ πάνω από 105.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν, είτε έχουν πληγεί. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, έχουν ήδη πληρωθεί 686.000 εργαζόμενοι.
  • Οι αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιόκτητες επιχειρήσεων ολοκληρώνονται την Τρίτη 28 Απριλίου. Η διαδικασία αποστολής εντολών πληρωμών θα έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 30 Απριλίου και οι ωφελούμενοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 4 Μαΐου, ανάλογα με την λειτουργία των τραπεζικών συστημάτων πληρωμών (υπενθυμίζεται ότι η Παρασκευή 1 Μαΐου είναι τραπεζική αργία).
  • Μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα 600 ευρώ στους επιστήμονες δικαιούχους, από το (διαβόητο πλέον) πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.
  • Έως τις 8 Μαΐου θα καταβληθεί και η επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στις επιχειρήσεις.
  • Από τις αρχές Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα οι πληττόμενες επιχειρήσεις να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους από τις τράπεζες με εγγύηση του Δημοσίου.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back