Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι έκανες Δήμε στο αναπτυξιακό συνέδριο;

Εικόνα του άρθρου Τι έκανες Δήμε στο αναπτυξιακό συνέδριο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2017, 23:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά το αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ήρθε και η κριτική εντός του δημοτικού συμβουλίου. Πρώτος, ξεκίνησε ο Λάζαρος Νάτσης της παράταξης «Πολίτες για την ανατροπή» και ήταν επικριτικός: «Κάποιες τοποθετήσεις του δημάρχου στο αναπτυξιακό συνέδριο προκαλούν έκπληξη αλλά δείχνουν και προχειρότητα» τόνισε, αναφερόμενος στο κωπηλατοδρόμιο, στη συνεργασία με την  Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, για το φεστιβάλ αρχαίου δράματος  και το Ιτς Καλέ φεστιβάλ (εδώ ανέφερε ότι είναι αμφισβητούμενο αν είναι πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου ή επιχειρηματική δραστηριότητα), κ.α. Απαντώντας στο συγκεκριμένο, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου είπε ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα με τον Δήμο Δωδώνης και ότι ματαιώθηκε μόνο μια παράσταση (για την ακρίβεια, ματαιώθηκαν δύο, από τις συνολικά τέσσερις του φεστιβάλ).

Ο Άρης Μπαρτζώκας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι ήταν πολύ γενική στην τοποθέτησή της στο «δήθεν αναπτυξιακό συνέδριο», όπως το χαρακτήρισε. «Δεν είναι σωστό να αναφέρεσαι σε κάθε πρόβλημα της πόλης σε τέτοιες επισκέψεις, ιδιαίτερα αν έχεις τον πρωθυπουργό απέναντί σου» τόνισε και πρόσθεσε ότι «ακούσαμε αόριστες και ασαφέστατες δηλώσεις από τον πρωθυπουργό».  Σε αυτό, ο κ. Μπέγκας απάντησε ότι ήταν πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής σε ένα συνέδριο που ήταν φιλοξενούμενη (το διοργάνωνε η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Ηπείρου) και εκεί, να βάλει κάποια ζητήματα. «Θέλαμε να φέρουμε το κράτος προ των ευθυνών του για την Παμβώτιδα, ότι είναι μια λίμνη όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά όλης της χώρας». Αρνήθηκε ότι ο Δήμος είναι απροετοίμαστος και είπε ότι ετοιμάζεται επιστολή στα υπουργεία για ζητήματα που ο Δήμος άκουσε πρώτη φορά στο συνέδριο. Εξ… αριστεροτέρων, ο κ. Τασιούλας και ο κ. Μαλάμος (Λαϊκή Συσπείρωση-ΔΡΑΣΥ αντίστοιχα), κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι συμπορεύεται με την κυβέρνηση και πως αποβλέπει σε ανάπτυξη που είναι εχθρική προς τα εργατικά συμφέροντα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν «έλεγξε» τη δημοτική αρχή τόσο για τη συμμετοχή της στο συνέδριο, όσο για επιμέρους ζητήματα όπως για παράδειγμα τα υδατοδρόμια και κατά πόσο θα υπάρξουν όντως.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back