ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι έκανε ο αγωγός στο Θεογέφυρο;

Εικόνα του άρθρου Τι έκανε ο αγωγός στο Θεογέφυρο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018, 14:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 8 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστή η κατάρρευση του Θεογέφυρου στο Λίθινο Ζίτσας. Μία κατάρρευση που αποδόθηκε στις έντονες βροχοπτώσεις, στη διάβρωση του εδάφους και στις επιπτώσεις από τον σεισμό του Οκτωβρίου του 2016. 

Και ο σωλήνας; Ένας σωλήνας «κοσμεί»… το σημείο κατάρρευσης του Θεογέφυρου. Στην περιοχή που ήταν κάποτε αυτό το γεωλογικό μνημείο, ένας πορτοκαλί σωλήνας έχει κάνει την εμφάνισή του. Για αρκετούς, μεταξύ των οποίων και η Κίνηση «Καθαρός Καλαμάς, η κατάρρευση του μνημείου αυτού της φύσης οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα. «Τσιμενταύλακας στη ράχη του, εκσκαφή για σωλήνες στα σπλάχνα του, αδιαφορία για τις διαβρώσεις από διαρρέοντα νερά και ρίζες δέντρων στα πλευρά του» τονίζει σε ανακοίνωσή της, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνους την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ζίτσας, «που με άνεση έδωσαν την άδεια ακόμα και για να σκαφτεί το γεφύρι για τη διέλευση αγωγού» όπως αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι το Θεογέφυρο και η ευρύτερη περιοχή είχαν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος από το 1991 (ΦΕΚ 979/Β/27-11-91). 

ΣΧΟΛΙΑ
Κώστας Λούκας
Οι ευθύνες γνωστές και για το γεφύρι της Πλάκας και για το Θεογέφυρο και.... ¨Όλοι γνώριζαν Υπηρεσίες Περιφέρεια Δήμοι Σύλλογοι, πολίτες, μαγαζιά...το τι θα επέρχετο.. Με τις βαρύγδουπες εκ των υστέρων ανακοινώσεις των απλά προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών μεταφέροντας τα θέματα αλλού. Να μείνουν ως έχουν για να δείχνει στους επόμενους και το ενδιαφέρον της εκάστοτε ιστορικής περιόδου. Τα γεφύρια δεν αποκαθίστανται. Φτιάχτηκαν στις δοσμένες συνθήκες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back