Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 13-02-2018, 12:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 8 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστή η κατάρρευση του Θεογέφυρου στο Λίθινο Ζίτσας. Μία κατάρρευση που αποδόθηκε στις έντονες βροχοπτώσεις, στη διάβρωση του εδάφους και στις επιπτώσεις από τον σεισμό του Οκτωβρίου του 2016. 

Και ο σωλήνας; Ένας σωλήνας «κοσμεί»… το σημείο κατάρρευσης του Θεογέφυρου. Στην περιοχή που ήταν κάποτε αυτό το γεωλογικό μνημείο, ένας πορτοκαλί σωλήνας έχει κάνει την εμφάνισή του. Για αρκετούς, μεταξύ των οποίων και η Κίνηση «Καθαρός Καλαμάς, η κατάρρευση του μνημείου αυτού της φύσης οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα. «Τσιμενταύλακας στη ράχη του, εκσκαφή για σωλήνες στα σπλάχνα του, αδιαφορία για τις διαβρώσεις από διαρρέοντα νερά και ρίζες δέντρων στα πλευρά του» τονίζει σε ανακοίνωσή της, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνους την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ζίτσας, «που με άνεση έδωσαν την άδεια ακόμα και για να σκαφτεί το γεφύρι για τη διέλευση αγωγού» όπως αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι το Θεογέφυρο και η ευρύτερη περιοχή είχαν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος από το 1991 (ΦΕΚ 979/Β/27-11-91). 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα