Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Την ευρωπαϊκή Opel εξαγόρασε ο γαλλικός όμιλος PSA

Εικόνα του άρθρου Την ευρωπαϊκή Opel εξαγόρασε ο γαλλικός όμιλος PSA
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2017, 13:35
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην εξαγορά με τίμημα 2,2 δισ, ευρώ προχώρησε ο όμιλος PSA της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Citröen-Peugeot προχώρησε στην εξαγορά του ευρωπαϊκού κομματιού της General Motors.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας το 1,3 δισ. ευρώ αφορά στις αυτοκινητοβιομηχανίες Opel και Vauxhall και τα υπόλοιπα 900 εκ. ευρώ τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες του ομίλου GM στην Ευρώπη.

Οι πωλήσεις της Opel στη Γηραιά Ήπειρο ανέρχονται σε 1 εκατ. οχήματα ετησίως και η πώληση της αυτοκινητοβιομηχανίας θα μειώσει τις συνολικές πωλήσεις της GM κατά 10%.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, χάρη στη συναλλαγή, το περιθώριο κέρδους της GM εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς τα τελευταία χρόνια η Opel είναι ζημιογόνα.

Η ένωση των δύο εταιριών αναμένεται να παράγει ετήσια εξοικονόμηση ύψους 1,7 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, με την Opel, η οποία δεν έχει κερδοφορία, να εκτιμάται πως θα εμφανίσει λειτουργικό περιθώριο κέρδους 2% μέχρι το 2020 και 6% μέχρι το 2026, τόνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους η GM και η γαλλική κατασκευάστρια των Peugeot και Citröen.

Εκτός της μονάδας Opel και της βρετανικής ονομασίας της, Vauxhall, η συναλλαγή περιλαμβάνει και τις δραστηριότητες χρηματοδότησης της GM. Η BNP Paribas θα αγοράσει το 50% των χρηματοδοτικών δραστηριοτήτων για περίπου 450 εκατ. ευρώ, ενώ το άλλο 50% θα αγοράσει η PSA.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back