ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τέχνη και Λόγος-μια σχέση αμφίδρομη» στο Σουφαρί Σεράι

Εικόνα του άρθρου «Τέχνη και Λόγος-μια σχέση αμφίδρομη» στο Σουφαρί Σεράι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2024, 13:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καλλιτεχνική-φιλολογική δράση για την προώθηση της σύνδεσης του πεδίου των Τεχνών και της Λογοτεχνίας διοργανώνουν οι σύμβουλοι Εκπαίδευσης Καλλιτεχνικών και Φιλολόγων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και τα ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου την 1η Απριλίου, στις 18:30, στο Σουφαρί Σεράι.

Ο τίτλος της δράσης είναι «Τέχνη και Λόγος-μια σχέση αμφίδρομη».

Η δράση αφορά καταρχάς μια φιλολογική εκδήλωση, κατά την οποία θα διαβαστούν λογοτεχνικά κείμεναποίηση και θα παρουσιαστούν πολυτροπικές δημιουργίες των μαθητών/-τριών. Την εναρκτήρια εκδήλωση θα διαδεχτεί το άνοιγμα της έκθεσης εικαστικών δημιουργιών, η οποία θα συνοδεύεται μουσικά από σχήμα σαξοφώνων του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων και θα υποδεχτεί την site-specific παρέμβαση-performance του 7 ου Γυμνασίου Ιωαννίνων «A poem just for you».

Η εικαστική έκθεση των μαθητών/τριών θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-14:00 και Σάββατο 11:00-14:00.

Οργανωτικά και επιστημονικά υπεύθυνοι της δράσης είναι ο σύμβουλος εκπαίδευσης καλλιτεχνών Γιώργος Παλιάτσος, η σύμβουλος εκπαίδευσης φιλολόγων Μαρούλα Παπαευσταθίου και η διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μάρθα Παπαδοπούλου.

Στη δράση συμμετέχουν: 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ανατολής, 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο, Γυμνάσιο Βελισσαρίου, Γυμνάσιο Δελβινακίου, ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων, Γυμνάσιο και Λύκειο Ελεούσας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο, Γυμνάσιο και Λύκειο Ζωσιμαίας, Γυμνάσιο Κατσικάς, Γυμνάσιο Κόνιτσας, Γυμνάσιο Λογγάδων, Γυμνάσιο Μετσόβου, Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, Γυμνάσιο Παρακαλάμου, Γυμνάσιο Πεδινής, Γυμνάσιο Περάματος, Γυμνάσιο Πραμάντων, Γυμνάσιο Σταυρακίου και Γυμνάσιο Χρυσοβίτσας.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back