Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Tεστ με αίτηση και SMS

Εικόνα του άρθρου Tεστ με αίτηση και SMS
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2020, 21:08
ΕΛΛΑΔΑ

Την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας για «τυχαιοποιημένο έλεγχο κορονοϊού στην κοινότητα» έκανε ο Γκίκας Μαγιοργκίνης λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πρόκειται για «ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε για τη διασπορά του ιού» εξήγησε ο καθηγητής. «Η στρατηγική μας, όπως γνωρίζετε, για δωρεάν τεστ μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνει καταρχήν όλους τους ασθενείς με συμπτώματα συμβατά με covid-19, όπως είναι οι νοσοκομειακοί και οι έλεγχοι στα Κέντρα Υγείας» είπε ο κ. Μαγιορκίνης ενώ αναφέρθηκε και στους ελέγχους του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο αντιμετώπισης συρροών, αλλά και τους προληπτικούς ελέγχους «για την έγκαιρη ανίχνευση επερχόμενης συρροής σε ευάλωτες ομάδες».

«Με την έλευση έγκυρων ταχέων αντιγονικών τεστ τα οποία και αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητες πηγές προσθέτουμε πλέον στη στρατηγική μας τυχαίους, δωρέαν, δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με στόχο να φτάσουμε τα 12.000 τεστ τυχαίου ελέγχου ανά ημέρα» υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης σχετικά με τη νέα πλατφόρμα που θα ξεκινήσει την λειτουργία της «εκτός απροόπτου» την προσεχή Δευτέρα το βράδυ.


Οι πολίτες θα μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα τεστ μέσω της ιστοσελίδας testing.gov.gr.

Οι πρώτοι 12.000 που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν έως τις 26/12, προκειμένου με ξεκινήσουν τους ελέγχους στις 28/12. Όσοι-ες δηλώσουν συμμετοχή και επιλέγονται θα ειδοποιούνται ώστε να πηγαίνουν στα σημεία διενέργειας δωρεάν ελέγχου.

Έχουν καθοριστεί 386 σημεία που θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι.

Πληροφορίες θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα. Οι ενδιαφερόμενοι-ες πρέπει να συμπληρώσουν ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικός κώδικας, ιδιότητα / επάγγελμα και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Θα λαμβάνουν SMS με έναν κωδικό επαλήθευσης για να συμπληρωθεί η σχετική φόρμα και με νέο μήνυμα, θα λαμβάνουν το σημείο και την ημερομηνία.

Το τεστ θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία. Τα προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Μαγιοργκίνη, θα διαγράφονται μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα διατηρούνται «μόνο στατιστικά στοιχεία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Σ.Μ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back