ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέσσερις πλατείες αλλάζουν όψη

Εικόνα του άρθρου Τέσσερις πλατείες αλλάζουν όψη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2018, 13:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια καλύτερη μορφή σε δημόσιους χώρους της πόλης επιδιώκει να δώσει ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του έργου «Βελτίωση πάρκων και πλατειών», με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο ανάδοχος που προέκυψε από διαγωνισμό υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πλατεία Πάργης, το πάρκο της Αίγλης (μεταξύ των οδών Δωδώνης και Ναπ. Ζέρβα), η πλατεία Γηροκομείου και η πλατεία Βρυσούλας είναι οι.. τυχεροί δημόσιοι χώροι.

Στην πλατεία Πάργης θα γίνει ανακατασκευή, αποκατάσταση πρασίνου, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων αλλά και διαπλάτυνση του πεζοδρόμου των καταστημάτων.

Στην πλατεία Γηροκομείου, προβλέπονται επισκευαστικές εργασίες, εργασίες αποκατάστασης πρασίνου και τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων, ενώ στην πλατεία Βρυσούλας θα γίνουν εργασίες πρασίνου και επισκευής.


Η πλατεία στο Γηροκομείο

Στο πάρκο της Αίγλης, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Δωδώνης και Ναπ. Ζέρβα, θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις, όπως είναι η επισκευή και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η μετατόπιση περιπτέρων, εργασίες αποκατάστασης πρασίνου και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

Για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στους τέσσερις αυτούς δημόσιους χώρους θα χρειαστούν τουλάχιστον 14 μήνες.


Η πλατεία στη Βρυσούλα

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μια σειρά έργων φτάνουν πια στο στάδιο της συμβασιοποίησης και θα ξεκινήσουν σύντομα να εκτελούνται. Ξεπερνώντας μια σειρά εμποδίων βρισκόμαστε σήμερα, με την υπογραφή κι αυτού του πολύ σημαντικού έργου, να δηλώσουμε ότι η πρώτη σειρά παρεμβάσεων που σχεδιάσαμε σαν δημοτική αρχή, με στόχο να καταστήσουμε το Δήμο μας πιο φιλικό για τους κατοίκους του και έναν Δήμο ανοιχτό και φιλόξενο για τους επισκέπτες, είναι πλέον όλες σε τροχιά υλοποίησης» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μπέγκας. Παράλληλα, στη δήλωσή του, αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν νέα, σημαντικά έργα.


* Στη φωτογραφία η πλατεία Πάργης



ΣΧΟΛΙΑ
Janarti
Στην πλ. Πάργης δεν έγινε πρόσφατα ανακαίνιση; Διαπλάτυνση προς όφελος των καταστηματαρχών ή των διερχομένων;
pagourino
Δε μπορώ να καταλάβω.. Μόνο για πλατείες υπάρχουν λεφτά; Για το καθάρισμα των σχαρών ομβρίων υδάτων; Για τα αδέσποτα που δαγκώνουν τον κόσμο; Για την καθαριότητα πέρα από τις κεντρικές οδούς; Για το κόψιμο θάμνων; Για τόσα και τόσα άλλα που δεν έχουμε πού να διαμαρτυρηθούμε; Τελικά είναι πιο σημαντικές οι καφετέριες και μερικοί μηχανικοί παρά οι δημότες στο σύνολό τους;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back