ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τέσσερα ακόμη έργα» από τον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου «Τέσσερα ακόμη έργα» από τον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2020, 18:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μία μέρα μετά την «αυτοκριτική» της για τον έναν χρόνο της θητείας της, η δημοτική αρχή επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να δείξει ότι κάνει έργο. Το Δημαρχείο Ιωαννίνων κάνει λοιπόν δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη αφορά «τέσσερα ακόμη έργα του Δήμου που περνούν στο στάδιο της δημοπράτησης» και η δεύτερη –μια ανακοίνωση που έγινε τάχιστα, ανήμερα του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στο πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού -την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το open mall.

Τα «τέσσερα ακόμη έργα», που πέρασαν από την οικονομική επιτροπή, δεν είναι εντελώς άγνωστα, και συνοδεύονται από μια δήλωση του αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Αρλέτου περί «εξαιρετικά υψηλού ποσοστού υλοποίησης έργων, του υψηλότερου των τελευταίων ετών» κατά τη φετινή χρονιά.

Τα «ακόμη τέσσερα έργα» είναι:

-Αναβάθμιση υποδομών στην περιοχή του Κάστρου, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Το έργο θα γίνει στον κοινόχρηστο χώρο της κεντρικής Πύλης του Κάστρου και παράπλευρα της οδού Θωμά Παλαιολόγου. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανάδειξη του παλιού καλντεριμιού, την κατασκευή νέου, την επισκευή των υφιστάμενων λιθοδομών, τη φύτευση, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια, φωτιστικά σώματα για την ανάδειξη τμήματος του Κάστρου και του χώρου ανάπλασης.

-Διανοίξεις οδών στο Δήμο Ιωαννιτών, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Το έργο θα εκτελεστεί στις περιοχές Καλλιθέας και Αγίων Αποστόλων- Μακρυγιάννη και περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανακατασκευή και τη βελτίωση του οδικού δικτύου με κύριο αντικείμενο την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων. Επιπλέον, όπου είναι απαραίτητο, θα ανακατασκευαστούν τα φθαρμένα ρείθρα και κράσπεδα όπως επίσης και τα πεζοδρόμια.

-Αναπλάσεις-αναβαθμίσεις κοινόχρηστων χώρων Μπιζανίου με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανακατασκευή και βελτίωση οδών στην Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Πεδινής και τις Τοπικές Κοινότητες Μπιζανίου και Κολωνιατίου με κύριο αντικείμενο την κατασκευή και διάνοιξη δρόμων και τη βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

-Τεχνικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την βελτίωση βατότητας υφιστάμενων οδών του Δημοτικού οδικού δικτύου που βρίσκονται εντός και εκτός ορίων οικισμών αλλά εντός των ορίων διανομής των Δημοτικών Κοινοτήτων Κόντσικας,  Ασβεστοχωρίου, Κοσμηράς, Αμπελιάς και Μανωλιάσσας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back