ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αυτοκριτική» χωρίς αυτοκριτική

Εικόνα του άρθρου «Αυτοκριτική» χωρίς αυτοκριτική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2020, 16:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, και η τελευταία επιχειρεί να κάνει μια αυτοκριτική. Σε γενικές γραμμές, υποστηρίζει ότι στον έναν αυτόν χρόνο έγιναν πολλά πράγματα και την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι η ίδια «υπήρξε κατώτερη των απαιτήσεων των πολιτών».

Καταρχάς, η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ ξεκινά την ανακοίνωσή της λέγοντας ότι η πανδημία την υποχρέωσε να προσαρμόσει τις πολιτικές του Δήμου στα νέα δεδομένα και στις ανάγκες που προέκυψαν, ενώ τονίζει ότι αυτούς τους δύσκολους μήνες αναδείχθηκε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

Η εκτίμησή της είναι ότι κατά τον πρώτο αυτόν χρόνο της θητείας της, υλοποιείται ή βαίνει προς δημοπράτηση το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού προγράμματος, ότι «ξεμπλοκάρουν» μεγάλα έργα, ότι σε λίγο καιρό τα Γιάννενα θα είναι μια «έξυπνη» πόλη, ότι υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ότι υπήρξε μείωση των ανταποδοτικών τελών (διαβάστε εδώ), ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες…

Την ίδια ώρα βέβαια αναφέρει ότι μπορούν να γίνουν όλα καλύτερα. «Η ανταπόκριση του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής υπήρξε κατώτερη των απαιτήσεων των πολιτών. Και το λέμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Δεν ανταποκριθήκαμε στο βαθμό που θέλαμε, στο βαθμό που χρειάζεται» τονίζει. Βέβαια, η παραδοχή των όποιων αδυναμιών ή λαθών αποτελεί μια πρακτική που εφαρμόζει κατ' εξακολούθηση η δημοτική αρχή. Προσθέτει ακόμη ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να γίνει καλύτερη η δημοτική αρχή.

Και το καλύτερο θα έρθει, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της, αν «ξεπεράσουμε τα εμπόδια που το ίδιο το σύστημα θέτει» και «αν ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας». Από την τοποθέτηση της δημοτικής αρχής δεν θα μπορούσε να λείψει η σχετικά «κομψή» -αυτή τη φορά- αιχμή προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και παράλληλα η έμμεση υπενθύμιση της συνεργασίας της με τις παρατάξεις του Νίκου Γκόντα και του Άρη Μπαρτζώκα. «Η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι μπορεί να συνεργαστεί γόνιμα με όσους θέλουν να συνεργαστούν... Μπορεί να συγκρουστεί με κατεστημένα και αναχρονιστικές αντιλήψεις. Μπορεί να ακούσει τους πολίτες» τονίζει.

Σπεύδει δε να σημειώσει ότι κάνει πρώτη την αυτοκριτική της (sic), «χωρίς να ωραιοποιεί, χωρίς να εθελοτυφλεί. Αλλά και χωρίς να μηδενίζει».

Διαβεβαιώνει τέλος ότι έχει την πρόθεση και τη διάθεση, όπως και την εμπειρία, να πετύχει όσα είχε προγραμματίσει για «τα Γιάννενα της Νέας Εποχής», προσβλέποντας στη βοήθεια των πολιτών και των φορέων.


Διαβάστε τo κείμενο του Τύπου Ιωαννίνων για τον έναν χρόνο της δημοτικής αρχής

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back