ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας: Δεύτερη προσπάθεια

Εικόνα του άρθρου Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας: Δεύτερη προσπάθεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2023, 17:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην επαναδημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης και της βελτίωσης του οδικού τμήματος «Πηγάδια-Γέφυρα Πλάκας» επί της 2ης επαρχιακής οδού προς Τζουμέρκα, αποφάσισε να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά τη συμμόρφωσή της με την απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Πριν λίγους μήνες, τον Μάρτιο, η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων είχε κάνει αποδεκτή προδικαστική προσφυγή ένωσης εταιριών κατά της διακήρυξης του συγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον διαγωνισμό να ακυρώνεται. Η διακήρυξη του έργου είχε δημοσιευτεί στις 23 Δεκεμβρίου του 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, οι διατάξεις της διακήρυξης παραβίαζαν την αρχή της ίσης μεταχείρισης των επιχειρήσεων και έπλητταν την ανάπτυξη του ανταγωνισμού (πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορούσε το όριο του ανεκτέλεστου συμβάσεων δημοσίων έργων και την ευνοϊκή μεταχείριση μεγαλύτερων εταιριών).

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ως φορέας δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου, κάνει λοιπόν τη δεύτερη προσπάθεια, με την προσδοκία, προφανώς, ότι θα είναι η τελευταία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 23,6 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από τρεις πηγές: το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στα «Πηγάδια» τερματίζει ο νέος, υπό κατασκευή, άξονας που ξεκινά από τον κόμβο Τερόβου στην Ιόνια οδό και ο οποίος υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου με κονδύλια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Το μήκος του οδικού τμήματος προς αποκατάσταση και βελτίωση, από τα Πηγάδια μέχρι την Πλάκα, και συγκεκριμένα μέχρι τον κόμβο της διασταύρωσης με την επαρχιακή οδό Άρτας-Τζουμέρκων, είναι 8,5 χλμ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back