ΚΟΣΜΟΣ

Τερέζα Μέι: Η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά

Εικόνα του άρθρου Τερέζα Μέι: Η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2017, 22:23
ΚΟΣΜΟΣ

Η πρωθυπουργός της Μεγ. Βρετανίας Τερέζα Μέι στο πλαίσιο ομιλίας της για τη στρατηγική της χώρας της ενόψει των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για το Brexit ξεκαθάρισε πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά.

Η Μέι δήλωσε επίσης πως η Βρετανία δε θα υιοθετήσει ένα καθεστώς 50-50 προσέγγισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι ετοιμάζεται για «σκληρό» Brexit.

«Επιδιώκουμε μια νέα και ισότιμη εταιρική σχέση, μεταξύ μιας ανεξάρτητης, αυτοδιοικούμενης Παγκόσμιας Βρετανίας και των φίλων και συμμάχων μας στην ΕΕ» δήλωσε η Μέι.

Η κα Μέι ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ξεκαθαρίσει στο Λονδίνο ότι παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά σημαίνει αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών κίνησης (προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίων), πράγμα που ουσιαστικά θα θέτει τη βρετανική πολιτική υπό την αίρεση των ευρωπαϊκών δικαστηρίων και των μηχανισμών της Ε.Ε.

«Η ψήφος μας για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν απόρριψη των ευρωπαϊκών αξιών, ούτε προσπάθεια να κάνουμε κακό στη συνεργασία των υπόλοιπων 27 κρατών – μελών», ανέφερε ακόμη η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη κατά την ομιλία της ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από την ΕΕ θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί με την ψήφο του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back