ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To τέλος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

Εικόνα του άρθρου To τέλος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2022, 16:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και ήρθε η σειρά του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας να καταργηθεί. Η απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Αμυρά για κατάργηση κι αυτού του φορέα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας κλείνει τον κύκλο του μετά από 22 περίπου χρόνια, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην περιοχή, ένα κενό που γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό αυτές τις ημέρες στην περιοχή.

Οι Φορείς Διαχείρισης έχουν δεχτεί αρκετή κριτική για τα όσα έκαναν ή δεν έκαναν. Το τι έπραξαν ή όχι, οφείλεται κυρίως στις «αντιστάσεις» διαφόρων, κάποιων αυτοδιοικητικών παραγόντων που δεν είδαν ποτέ με… καλό μάτι τον μηχανισμό αυτόν παρακολούθησης και ελέγχου στις προστατευόμενες περιοχές.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας είναι (ήταν) από τους φορείς που απαξιώθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση και που δεν αποτέλεσε ποτέ ισότιμο συνομιλητή. Αντιθέτως, τα πολιτικά πρόσωπα τον έβλεπαν ως εμπόδιο στα όποια σχέδια τους, απαξιώνοντας και την επιστημονικότητα του οργανισμού.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) καθίσταται καθολικός διάδοχος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας. Ο ΟΦΥΠΕΚΑ βρίσκεται στην Αθήνα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back