ΘΕΑΤΡΟ

Τελικά, τι πάει στραβά με το κλασσικό τραγούδι;

Εικόνα του άρθρου Τελικά, τι πάει στραβά με το κλασσικό τραγούδι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2022, 17:22
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση «Soprano Madness ή Τι Πάει Στραβά Με Το Κλασσικό Τραγούδι Σήμερα» είναι ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, στο οποίο παρουσιάζονται, αναλύονται και διακωμωδούνται οι στερεοτυπικές συμπεριφορές στο κλασσικό τραγούδι.

Είναι επίσης η παράσταση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων (Διάρκεια παράστασης: 60 περίπου λεπτά, είσοδος: 5 ευρώ). Την οργάνωση παραγωγής κάνει η «Εξαύδα».

Παίζουν οι Όλγα Μπαλωμένου (σοπράνο), Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου (πιανίστρια), Μαρία Τσιρώνη (σοπράνο) και η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Παναγιώτη Αδάμ.

«Η σχέση του λυρικού τραγουδιστή με τον συνοδό πιανίστα, με τους συναδέλφους του, με το σώμα του, με το κοινό, με την ίδια του την τέχνη, δίνονται μέσα από ένα σκωπτικό πρίσμα και με μία διάθεση κατάρριψης των στερεοτύπων που υπάρχουν γύρω από το κλασσικό τραγούδι» αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης στο συνοδευτικό σημείωμα.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν άριες, ντουέτα και lieder του κλασσικού ρεπερτορίου, καλύπτοντας όλο το φάσμα από τον Mozart ως τον Puccini και από το belcanto ως τη ναπολιτάνικη καντσονέτα. Επιπρόσθετα, αναφορικά με την επιλογή του ρεπερτορίου, έχει γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης της ευρύτητας των συναισθηματικών αποχρώσεων και των εκφραστικών μέσων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο λυρικός καλλιτέχνης, ώστε να αποδώσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τη ζωή και τα πεπραγμένα του χαρακτήρα που υποδύεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back