ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τελικά, ο κ. Ταχιάος ήρθε…

Εικόνα του άρθρου Τελικά, ο κ. Ταχιάος ήρθε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2023, 19:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια τυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου ήταν αρκετή για να αποσιωπήσει ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος τις επιφυλάξεις του για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των οδικών έργων και να ανακαλύψει, ίσως χάρη στην πολιτική πληθωρικότητα του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, ότι «μπορούμε να αξιοποιήσουμε πολύ σύγχρονα εργαλεία χρηματοδοτικά για να μπορέσουμε να κάνουμε έργα στην Ήπειρο», χωρίς πάντως να δώσει λεπτομέρειες για το ποια είναι αυτά.

Η «ενόραση» του κ. Ταχιάου, που θα προκαλούσε το ειρωνικό σχόλιο του Σέρλοκ Χολμς, περιορίστηκε, τουλάχιστον σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, σε αυτό το επίπεδο και στη διαπίστωση ότι «ήταν εντυπωσιακά πραγματικά σοβαρή η κουβέντα την οποία κάναμε».

Πού εστιάστηκε, σε ποια έργα, αν οι οδικοί άξονες που ο κ. Ταχιάος είχε… αποκηρύξει, επανήλθαν στο «τραπέζι» ή όχι, δεν έγινε γνωστό.

Ο κ. Καχριμάνης μόνο είπε ότι «σήμερα έγινε μια παρά πολύ καλή συζήτηση για όλο το σύμπλεγμα των δρόμων που ενδιαφέρει την Ήπειρο από το Άκτιο μέχρι το Μαυρομάτι και από τον κόμβο Φιλιππιάδος μέχρι την Πρέβεζα» και ότι η συζήτηση «θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα είτε στο υπουργείο, είτε στην Περιφέρεια». Στο γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας, ο κ. Καχριμάνης προεξόφλησε ότι στις 21 Δεκεμβρίου «θα έχουμε ανάδοχο» για το Ιωάννινα-Κακαβιά, το οποίο δεν έχει σταθεί... τυχερό, μέχρι στιγμής.

Α, επίσης ο κ. Ταχιάος είπε ότι «για τη χρηματοδότηση των έργων θα υπάρχει και συμβολή των χρηστών. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, στην εξίσωση της αναζήτησης των χρημάτων»…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back