Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά, 60 και 20 ευρώ τα τεστ

Εικόνα του άρθρου Τελικά, 60 και 20 ευρώ τα τεστ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2020, 10:24
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 27 Νοεμβρίου ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε πλαφόν στην τιμή των τεστ covid 40 ευρώ τα PCR και 10 ευρώ τα rapid.

Με την απόφασή του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, αύξησε τις τιμές στα 60 και 20 ευρώ αντίστοιχα, προσθέτοντας τα «εργατικά». Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Για την ακρίβεια, η απόφαση του κ. Γεωργιάδη προβλέπει:

1) Για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time - PCR, α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

2) Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test), α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 10 ευρώ.

Οι τιμές ισχύουν μόνο για λήψεις εντός ιδιωτικών εργαστηρίων και κλινικών. Εκτός αυτών, η τιμή διαμορφώνεται ελεύθερα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back