ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τελετή έναρξης με ιστορία και βραβεύσεις

Εικόνα του άρθρου Τελετή έναρξης με ιστορία και βραβεύσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2021, 13:14
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γύρος της Λίμνης ξεκίνησε με την τελετή έναρξης, στην οποία «θυμήθηκε» τα 15 χρόνια του και τίμησε πολλούς ανθρώπους που συνέβαλαν, συμμετείχαν, αλλά και ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον αθλητισμό της πόλης.

Πρώτος βραβεύτηκε ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, o οποίος, όπως είπε, έχει τρέξει και ο ίδιος τρεις φορές τον Γύρο Λίμνης. «Είναι ένας υπέροχος αγώνας και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν τον αθλητισμό», ανέφερε ο Στ. Ντούσκος, ευχαριστώντας για τη βράβευση στην πόλη του.

Επίσης, βραβεύτηκαν ο τρίτος παραολυμπιονίκης Δημήτρης Μπακοχρήστος, καθώς και η Ανθή Λιάγκου που κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας F33, στη δεύτερη Παραολυμπιάδα που συμμετείχε, μαζί με τον προπονητή της Σταύρο Στραγάλη.

Για το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Νέων - Νεανίδων στο Λιλιάνο της Ιταλίας τιμήθηκε η αθλήτρια του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Έφη Λάμπρου, η οποία κατέλαβε την 3η θέση στην σκυταλοδρομία 4x200m επιφανείας Νεανίδων. Λόγω απουσίας της, το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Λυκίδης και ο προπονητής της Γρηγόρης Σπυριούνης.

Στην τελετή πήραν μέρος άνθρωποι όπως ο Σπύρος Ζαγάρης, πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου, μεταξύ άλλων και η Μαρία Πολύζου, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε Μαραθώνιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Για την πορεία του στον αθλητισμό, αλλά κυρίως για τη συμβολή του στον Γύρο Λίμνης, βραβεύτηκε ο κορυφαίος έλληνας μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς, ο οποίος  πλέον ασχολείται με την προπονητική, είναι διευθυντής του περιοδικού για το τρέξιμο «Runner», ενώ δραστηριοποιείται επαγγελματικά και με τη χρονομέτρηση αγώνων δρόμου.

Επίσης, βραβεύτηκαν ο πρωταθλητής αγώνων τρεξίματος, διάθλου και τριάθλου  Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο οποίος μίλησε και για το επιπλέον κίνητρο που έχει πλέον να τρέχει. «Εδώ και ένα χρόνο προπονούμαστε και τρέχουμε με την Αγγελική μας, που έχει σύνδρομο Down, θέλοντας να συμβολίσουμε την προσπάθεια όλων των γονέων με παιδιά με ιδιαιτερότητα να τα σπρώξουμε λίγο παραπέρα και να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, όπως ο κάθε γονιός».

Βραβεύτηκαν ακόμα οι Ηλίας και Δημήτρης Γκαρτζονίκας, ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Ζυμάρας, καθώς και το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην τελετή χαιρέτισαν η πνευμονολόγος, επιμελήτρια Α’ Αθηνά Γόγαλη, ως εκπρόσωπος της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος Μάτα Τσικρικά, στο πλαίσιο της σύμπραξης της  Πνευμονολογικής Κλινικής με το Ioannina Lake Run για τη διάδοση του μηνύματος  «Τρέχουμε για τον εμβολιασμό - Run4Vax».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back