Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πώς η γυμναστική με ελλειπτικό ή διάδρομο ωφελεί την καρδιά

Εικόνα του άρθρου Πώς η γυμναστική με ελλειπτικό ή διάδρομο ωφελεί την καρδιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2023, 20:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

 Τα ελλειπτικά και οι διάδρομοι είναι κάτι που συναντάμε σε όλα τα γυμναστήρια. Είναι δύο βασικά όργανα καρδιαγγειακής άσκησης που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της υγείας του σώματος, της καρδιάς και την διαχείριση του βάρους. Για τα άτομα με καρδιακά προβλήματα, αυτά τα μηχανήματα μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ καλό εργαλείο για τη βελτίωση της συνολικής τους φυσικής κατάστασης. Παρακάτω θα δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια πώς τα ελλειπτικά και οι διάδρομοι γυμναστικής  https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis/organa-cardio/diadromoi-gymnastikis-diadromoi-treximatos μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς με καρδιακά προβλήματα. Το ελλειπτικό είναι ένα όργανο γυμναστικής για ασκήσεις χαμηλής έντασης που προσομοιώνει την κίνηση του περπατήματος, του τρεξίματος και του ανεβάσματος σκαλοπατιών. Ασκεί ολόκληρο το σώμα και βοηθάει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής κατάστασης του ασθενούς, στην αύξηση της αντοχής και στη βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης.

Καρδιαγγειακά οφέλη

Στα άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα, το ελλειπτικό https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis/organa-cardio/elleiptika-michanimata μηχάνημα παρέχει μια προπόνηση χαμηλής κλίμακας που βελτιώνει την υγεία τη καρδιάς. Με τις ασκήσεις αυξάνουμε τους παλμούς της καρδιάς και βελτιώνεται τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου στους μύες του σώματος. Αυτή η αυξημένη ροή αίματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση εμφράγματος και άλλων καρδιακών παθήσεων. Επίσης με την άσκηση αυτή και το σωστό πρόγραμμα ο οργανισμός μπορεί να ανοίξει νέες αρτηρίες σε άτομα που έχουν πρόβλημα. Οι διάδρομοι  γυμναστικής χρησιμοποιούνται επίσης συνήθως από άτομα με καρδιακά προβλήματα για τη βελτίωση της κατάστασης τους. Το τρέξιμο ή το περπάτημα σε διάδρομο αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό. Επιπλέον, η δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας και της κλίσης του διαδρόμου επιτρέπει μια προσαρμοσμένη προπόνηση που μπορεί να προκαλέσει το καρδιαγγειακό σύστημα σε διαφορετικές εντάσεις.

Βελτίωση της αντοχής

Με την αύξηση της αντοχής, το σώμα μπορεί να εκτελεί σωματική δραστηριότητα για παρατεταμένες περιόδους χωρίς να κουράζεται. Για άτομα με καρδιακά προβλήματα, η βελτίωση της αντοχής μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Η χρήση ενός ελλειπτικού μηχανήματος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αντοχής αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό και την παροχή οξυγόνου, γεγονός που επιτρέπει στο σώμα να εκτελεί σωματική δραστηριότητα για μεγαλύτερες περιόδους. Οι διάδρομοι γυμναστικής είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης της αντοχής. Το τρέξιμο ή το περπάτημα σε διάδρομο για παρατεταμένες περιόδους μπορεί να βοηθήσει το σώμα να συνηθίσει τη σωματική δραστηριότητα και να βελτιώσει τη συνολική φυσική κατάσταση. Επιπλέον, η δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας και της κλίσης του διαδρόμου επιτρέπει μια πιο απαιτητική προπόνηση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αντοχής με την πάροδο του χρόνου.

Σωστή διαχείριση βάρους

Η διαχείριση βάρους είναι μια άλλη σημαντική πτυχή στην σωστή κατάσταση της υγείας, ειδικά για άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα. Η χρήση ενός ελλειπτικού μηχανήματος μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους με την καύση θερμίδων και την αύξηση της μυϊκής μάζας. Το ελλειπτικό μηχάνημα παρέχει προπόνηση για ολόκληρο το σώμα, και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και επειδή η φύση του μηχανήματος είναι τέτοια, ώστε να υπάρχει  χαμηλή πρόσκρουση, τα άτομα μπορούν να ασκούνται για μεγαλύτερες περιόδους χωρίς να αισθάνονται πόνο στις αρθρώσεις. Επίσης ένας διάδρομος γυμναστηρίου μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους καίγοντας θερμίδες, με το τρέξιμο ή το περπάτημα και ειδικά όταν συνδυάζεται με κλίση ή διαλειμματική προπόνηση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back