Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

To «τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη» μπήκε σε σπίτι οικογένειας

Εικόνα του άρθρου To «τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη» μπήκε σε σπίτι οικογένειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2019, 14:11
ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια περίπτωση αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά σε σπίτι, παρακείμενο κατάληψης στέγης, καταγράφηκε στο Κουκάκι, στις 6 το πρωί της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου.

Δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της κατάληψης μέσω γειτονικής κατοικίας, χωρίς να έχουν εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ένοικο του σπιτιού, «οι αστυνομικές δυνάμεις ήθελαν να περάσουν από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Θέλαμε ένα χαρτί εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Δεν έχουμε σχέση με το διπλανό κτίριο. Στη συνέχεια ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δαρμένους και ξυλοδαρμένους στην ΓΑΔΑ».

Το (δυστυχώς, όχι πρωτοφανές) περιστατικό προσπαθεί να δικαιολογήσει η αστυνομία με ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι οι ένοικοι «αντιδρούσαν στην επιχείρηση». Η σύλληψη έγινε παρουσία εισαγγελέα τελικά, ενώ έγινε και έρευνα στο διαμέρισμα «αν έχουν κρύψει καταληψίες». Όλα αυτά στο Κουκάκι, όχι π.χ. στη Χιλή.

Συνολικά, η αστυνομία προσήγαγε οκτώ άτομα, (μαζί και οι ένοικοι του διπλανού σπιτιού). Η αστυνομία δέχθηκε επίθεση με πυροσβεστήρες και πέτρες όταν προσπάθησε να εισβάλει στις καταλήψεις.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από βίντεο του ιστοτόπου iefimerida με ένοικο του σπιτιού δεμένο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back