Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΤΕΕ Ηπείρου: Προτάσεις για τα δημόσια έργα

Εικόνα του άρθρου ΤΕΕ Ηπείρου: Προτάσεις για τα δημόσια έργα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2022, 16:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μαζί συνεδρίασαν οι διοικήσεις ΤΕΕ και ΠΕΔΜΕΔΕ Ηπείρου, για να συζητήσουν τα προβλήματα στα δημόσια έργα, εξαιτίας των ανατιμήσεων, της ακρίβειας, αλλά και τα θέματα χρηματοδότησης.

Οι εκπρόσωποι των εργοληπτών έκαναν αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΕΕ, συμφωνήθηκε το εξής πλαίσιο: Αύξηση της χρηματοδότησης του Π.Δ.Ε., με πρόβλεψη να καλύπτει και τις αναθεωρήσεις τιμών που θα προκύψουν.

  • Έκδοση συντελεστών αναθεώρησης για το Δ΄ τρίμηνο του 2022 για το σύνολο των εργασιών των Δημοσίων Έργων και σύμφωνα με τις πραγματικές αυξήσεις του κόστους κατασκευής.
  • Ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαπίστωσης Τιμών Δημοσίων Έργων, όπως αναγγέλθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνεται συνεχής επικαιροποίηση και ενημέρωση των συντελεστών αναθεώρησης.
  • Νομοθέτηση των υπόλοιπων μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (αυτοδίκαιη παράταση έως έξι μήνες, πριμ 5% για έγκαιρη ολοκλήρωση έργου, πληρωμή απολογιστικά της ασφάλτου και των πλαστικών σωλήνων, αλλά και ένταξη και άλλων υλικών στην απολογιστική πληρωμή).
  • Πρόβλεψη της χρηματοδότησης για τις επιπλέον δαπάνες που προκύπτουν από τα μέτρα (πριμ 5%, απολογιστικές δαπάνες, αναθεώρηση).
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back