ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Teamviewer στα Γιάννενα: Τα εγκαίνια

Εικόνα του άρθρου Teamviewer στα Γιάννενα: Τα εγκαίνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2020, 17:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δεύτερη ξένη εταιρία λογισμικού που εγκαθίσταται στα Γιάννενα, είναι επίσημα η Teamviewer. Τόσο επίσημα, που στα εγκαίνια στη Δωδώνης 147 παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, εκτός από τις τοπικές αρχές.


Ο Στέφαν Γκάιζερ, ένας από τα δύο ηγετικά στελέχη της εταιρίας, ήταν αυτός που μίλησε πρώτος, εκ μέρους της εταιρίας, περιγράφοντας τα προϊόντα της και την αποστολή της. Ανάμεσα στα άλλα, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ένας από τους χρήστες των προϊόντων της και αργότερα, απάντησε και σε κάποιες ερωτήσεις, στην, αρκετά διαφορετική από τις συνηθισμένες, τελετή εγκαινίων.


Ο Φίλιπ Ντόιτσερ, managing director της Teamviewer Greece περιέγραψε πώς ήρθε η εταιρία στα Γιάννενα, την πρόταση από  ην ήδη εγκατεστημένη P&Ι, ενώ μίλησε για τη στήριξη από τις τοπικές αρχές. «Ήρθαμε τον περασμένο Ιούλιο και ανοίξαμε το γραφείο τον περασμένο Νοέμβριο. Ήταν πολύ εντυπωσιακό, αλλά θέλαμε πραγματικά να κινηθούμε γρήγορα» τόνισε. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να «επεκταθούμε σύντομα από τους 150 στους 200 εργαζόμενους» και ότι «το σημαντικό για εμάς είναι τι λένε οι εργαζόμενοί μας, γιατί επιλέγουν να δουλέψουν στην Teamviewer. Το κυριότερο νομίζω ότι είναι ότι θέλουν, γιατί έχει ένα πολύ επιτυχημένο προϊόν, το οποίο το έχουν χρησιμοποιήσει ήδη, γιατί θέλουν να δουλέψουν σε μια διεθνή εταιρία με προοπτικές ανάπτυξης, αλλά θέλουν να δουλέψουν και στον τόπο τους».

Ο Νίκος Παπαθανάσης, υφυπουργός Ανάπτυξης και Τεχνολογίας από την πλευρά του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας και μεταρρυθμιστικής απραξίας. Νομίζω ότι τέτοιες εταιρίες θα μας βοηθήσουν να αντιστρέψουμε το brain drain».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Θανάσης Κυριαζής, ο οποίος υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά της γενικής γραμματείας από το Υπουργείο Παιδείας και τόνισε ότι «δίνουμε έμφαση στην εφαρμοσμένη έρευνα» και όχι τόσο στη βασική. Πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση «δίνει έμφαση στην περιφέρεια».

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης χαρακτήρισε το γεγονός «μεγάλη μέρα για την Ήπειρο» και στάθηκε και αυτός στο πόσο γρήγορα έγιναν όλα. Τέλος, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κάλεσε και άλλες εταιρίες «να κάνουν σύντομα το ίδιο (σ.σ. με την Teamviewer), στην περιοχή μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back