ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα της σύμπραξης επακόλουθα…

Εικόνα του άρθρου Τα της σύμπραξης επακόλουθα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2019, 01:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πυρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου που, εκ μέρους της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων, έρχεται να δώσει τη δική του ερμηνεία στις νομικές διατάξεις που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας των συνεργαζόμενων παρατάξεων.

Η δημοτική αρχή επιμένει ότι οι παρατάξεις που συνεργάζονται μαζί της («Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα) διατηρούν την αυτοτέλειά τους κι εντός του δημοτικού συμβουλίου ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιμένουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι οι συνεργαζόμενες παρατάξεις θεωρούνται και είναι μια ενιαία παράταξη.

Ο νέος γύρος έντασης ξεκίνησε όταν ο κ. Παπαγεωργίου έδωσε τον  λόγο στον Νίκο Γκόντα με την ιδιότητα του επικεφαλής παράταξης, με τον επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρο Νάτση να διαμαρτύρεται έντονα. Παρά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ανάγει το όλο ζήτημα σε ένα απλό ζήτημα «προτεραιότητας στις τοποθετήσεις», σύσσωμη η αντιπολίτευση ανέδειξε την πολιτική διάσταση του ζητήματος –κάτι που έκανε και σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία δεν κατέληξε πουθενά. Η ένταση που προκλήθηκε, οδήγησε την παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» σε αποχώρηση από τη συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ υποστήριξε κι αυτός ότι «οι παρατάξεις που συμμετέχουν στη σύμπραξη, διατηρούν την αυτοτέλειά τους. Δεν θα κάνουμε μείζον θέμα ποιος θα προηγηθεί ποιου» και ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί… σχετικό ερώτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος Βούλα Τσίλη επέμεινε ότι η δημοτική αρχή δεν ερμηνεύει σωστά τον νόμο ενώ εκτίμησε ότι «είναι ριψοκίνδυνο για έναν πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου να λέει ότι ‘εγώ έτσι ερμηνεύω τον νόμο’»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back