Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τα ΤΕΙ ζητούν παράταση θητείας για τις πρυτανείες

Εικόνα του άρθρου Τα ΤΕΙ ζητούν παράταση θητείας για τις πρυτανείες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2018, 11:14
ΗΠΕΙΡΟΣ


Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να προκηρυχτούν οι εκλογές για την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ωστόσο τα ΤΕΙ, δια της συνόδου πρυτάνεών τους, ζητούν παράταση. Ο λόγος είναι εμφανής, δεν θέλουν να μείνουν εκτός της νομής της εξουσίας στα νέα ιδρύματα που θα προκύψουν.

Γενικά, η σύνοδος κατέθεσε ένα πλαίσιο αρκετά απαιτητικών αιτημάτων, τα οποία συνοψίζονται στην πλήρη απορρόφηση των ΤΕΙ από τα πανεπιστήμια, ακόμα και με «μηδενική επανεκκίνηση» για τμήματα που συγχωνεύονται. Ειδικά για τις εκλογές, τα ΤΕΙ ζητούν τα εξής:

  • Να παραταθεί η θητεία των σημερινών πρυτανικών αρχών.
  • Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών των νέων ιδρυμάτων να προκηρυχθούν και να ολοκληρωθούν, αφού προηγουμένως έχει λάβει χώρα η ενσωμάτωση του προσωπικού των Τ.Ε.Ι., ώστε όλα τα μέλη τους, αναλόγως της βαθμίδας και της κατηγορίας στην οποία ανήκουν, να έχουν τα ίδια δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αντίστοιχα με τους συναδέλφους τους που υπηρετούν σήμερα στα Πανεπιστήμια.
  • Οι πρυτανικές αρχές των Τ.Ε.Ι. παραμένουν για όσο διάστημα απαιτείται, με αρμοδιότητα τη διαχειριστική διευκόλυνση της ακαδημαϊκής ενσωμάτωσης και της ενοποίησης των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των δύο ιδρυμάτων. Η σύγκλητος του Τ.Ε.Ι. καταργείται κατά το χρόνο ενσωμάτωσης των τμημάτων του.
  • Από την 1η-01-2019, τη διοίκηση των νέων ιδρυμάτων αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι νέες πρυτανικές αρχές.

Το υπουργείο έχει ήδη απορρίψει το αίτημα για παράταση, πριν καν αυτό διατυπωθεί. Η θέση της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι κάπου στη μέση, δεν ζητάει δηλαδή παράταση, αλλά επιθυμεί να ενταχθεί στη διοικητική διαδικασία ο κόσμος του ΤΕΙ.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back