ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ και η έλλειψη προσωπικού

Εικόνα του άρθρου Τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ και η έλλειψη προσωπικού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2023, 02:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα περί λειτουργίας των ταμείων της ΔΕΥΑΙ απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Την περασμένη εβδομάδα, τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ, στην οδό Αβέρωφ, ήταν κλειστά, ενώ το περιφερειακό ταμείο στην Ανατολή είναι ανοιχτό πια μία μέρα μόνο την εβδομάδα αντί δύο ημερών, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας εξήγησε ότι για το κλείσιμο των ταμείων στην οδό Αβέρωφ έτυχαν «όλα τα στραβά». Ωστόσο έθεσε το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, για το οποίο δέχτηκε κριτική από την επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Όλυ Τσουμάνη. Η κα Τσουμάνη ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΙ δεν προχώρησε πέρσι σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ενώ είχε την ευκαιρία.

Ο κ. Μπαρτζώκας δεν διέψευσε την κα Τσουμάνη, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην υπηρεσία η οποία, όπως είπε, «ξέχασε να υποβάλει τον ετήσιο προγραμματισμό». Και πρόσθεσε ότι η ΔΕΥΑΙ θα προσλάβει 8μηνίτες.

Είπε κι άλλα: ότι υπάρχει επιστολή του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΙ (στην ίδια κατεύθυνση με τη «γραμμή» του σωματείου, όπως υπογράμμισε) για κλείσιμο των ταμείων της οδού Αβέρωφ λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Κάνω ό,τι μπορώ για να μην κλείσει το ταμείο δεδομένου ότι εισπράττουμε…» είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από το ταμείο της Αβέρωφ προέρχεται το 25% των εσόδων, από τα κεντρικά ταμείο στη Ριζάρειο Πολιτεία το 15%, από τα περιφερειακά ταμεία σε Ανατολή και Κατσικά το 5% και το υπόλοιπο 55% είτε μέσω της πλατφόρμας ydata.eu είτε μέσω τραπέζης. Στην πλατφόρμα ydata.eu είναι εγγεγραμμένο μόλις το 16% των καταναλωτών.

Ο κ. Μπαρτζώκας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης και για έναν λόγο ακόμη: για τον έντονο διαπληκτισμό που είχε με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΙ, και τον οποίο μετέφερε στο σώμα η κα Τσουμάνη. Η κα Τσουμάνη κατήγγειλε τον κ. Μπαρτζώκα για το συγκεκριμένο επεισόδιο (μίλησε και για άλλα επεισόδια, γενικά). Ο κ. Μπαρτζώκας ανέφερε ότι είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό διευθυντή της επιχείρησης, ο οποίος, όπως είπε, «εκφράστηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου». Και παραδέχτηκε ότι αποκάλεσε τον γενικό διευθυντή «άχρηστο», κάνοντας την εκτίμηση ότι δεν «πρόκειται για ύβρη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back