Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα «σπιτάκια ανακύκλωσης» εγκαινιάζονται

Εικόνα του άρθρου Τα «σπιτάκια ανακύκλωσης» εγκαινιάζονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2020, 17:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τη Νέα Σμύρνη, τα Γιάννενα, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να έρχεται για να εγκαινιάσει το πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», όπως χαρακτηρίζεται, και τον πολυχώρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην παραλίμνια περιοχή.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο πάρκο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Το πάρκο αυτό, το οποίο είχε γίνει από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων σε συνεργασία με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.», το είχε εγκαινιάσει πέρσι τον Μάιο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρούσης της πολιτικής ηγεσίας της πόλης. Στη συνέχεια, ακολούθησαν και κάποια ρεκόρ Γκίνες.

Τα Γιάννενα είναι από τις πέντε πόλεις που επιλέχθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», το οποίο αφορά τα λεγόμενα «σπιτάκια» (1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες, ή κουπόνια με συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ). Για τον Δήμο Ιωαννιτών, προορίζονται εννιά «σπιτάκια», κάποια από τα οποία θα τοποθετηθούν στο ήδη υπάρχον πάρκο.

Την πρόσκληση για τα εγκαίνια απευθύνουν τέσσερις: Ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και το διοικητικό συμβούλιο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»…

ΣΧΟΛΙΑ
Σπύρος
Να ρωτήσω, για τους κάδους ανακύκλωσης που τους βάζουν φωτιά ξημερώματα γύρω στις 3-4 ξέρουμε κάτι; Τον τελευταίο μήνα στην γειτονιά μου έχουν καεί 2 (ένας κοντά στην παλιά περιφέρεια και ένας δεύτερος κοντά στον πλάτανο)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back