Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα μηνύματα για τα Χριστούγεννα

Εικόνα του άρθρου Τα μηνύματα για τα Χριστούγεννα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2020, 16:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα μηνύματά τους, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, παραθέτουν διάφορες πτυχές της συγκυρίας, πριν ευχηθούν για τις φετινές γιορτές.

«Είμαστε σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι να μπορέσουν πολλοί από εμάς να εμβολιαστούν. Έτσι θα δικαιώσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα ό, τι θετικό έχουμε πετύχει αυτόν καιρό, να το διαλύσουμε αυτές τις ημέρες με τις παρέες, τα πάρτι κλπ. Ξέρω ότι πολλοί διαμαρτύρονται. Η μεγαλύτερη όμως καταστροφή δεν είναι η υλική, αλλά  ο θάνατος» αναφέρει ο κ. Καχριμάνης.

Ένα πολύ πιο εκτενές μήνυμα, με αναφορές, από τον απόστολο Παύλο, τον Χριστό, μέχρι τον Γκάντι, απευθύνει ο κ. Ελισάφ.

«Τι σεισμικός και ασήκωτος ο λόγος : Είμαστε όλοι ένα;

Ναι, είμαστε όλοι ένα. Χρειάστηκε, όμως, ύστερα από τον αιματοβαμμένο 20ο αι. και άλλων τόσων αιμοσταγών περιφερειακών συγκρούσεων,  να έρθει στις μέρες μας ο κορωνοϊός, για να βρει η προφητική εκείνη ρήση του Αποστόλου Παύλου την απόλυτη - και απόλυτα διευρυμένη - δικαίωσή της.  Ναι, είμαστε όλοι ένα. Και ήδη σήμερα, μπροστά στην κοινή απειλή όλοι, μα εντελώς όλοι,  λευκοί, μαύροι και κίτρινοι,  Χριστιανοί, Ιουδαίοι, Μουσουλμάνοι και Βουδιστές,  Έλληνες ή Τούρκοι, Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί, Κινέζοι ή Αφρικανοί,  μπροστά στον μέγιστο των κινδύνων».

Επίσης, τονίζει: «Ως διάκονος της ιατρικής γνώριζα τη βασική αρχή: Καλή διάγνωση, αντίστοιχα καλό φάρμακο, καλό αποτέλεσμα. Όλα αυτά ανατράπηκαν. Η διάγνωση παραμένει. Το φάρμακο όμως δεν είναι κάπου εκεί στα ράφια των φαρμακείων και  τελειώσαμε. Πρωτόγνωρο, όμως αληθινό: Το φάρμακο αυτή τη φορά είμαστε όλοι. Είναι η συλλογική συμπεριφορά μας. Κι αυτή δεν υπάρχει στα φαρμακεία. Μόνον με την αγάπη για τον άλλο, το μήνυμα δηλαδή των Χριστουγέννων, μπορούμε να αποτρέψουμε τον εφιάλτη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back