ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ασημένια Χριστούγεννα» με τουριστική και τοπική ταυτότητα

Εικόνα του άρθρου «Ασημένια Χριστούγεννα» με τουριστική και τοπική ταυτότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2017, 15:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η τάση στην τουριστική βιομηχανία είναι πλέον η διαμόρφωση «συνδυασμένων χριστουγεννιάτικων προορισμών» με εκδηλώσεις που είναι και χριστουγεννιάτικες και τοπικές. Αυτό θέλει να κάνουν τα «Ασημένια Χριστούγεννα» που θα εξελιχθούν στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, σε όλη του την έκταση, από 8 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου. Αυτό πάνω-κάτω επισήμαναν όλοι οι εκπρόσωποι εταιριών και φορέων που μίλησαν για το «χριστουγεννιάτικο γεγονός» της πόλης και τη σύνδεσή του με αυτή. Η διευθύντρια του Παραλίμνιου Μαίρη Γκοτσούλια περιέγραψε συνοπτικά τις εκδηλώσεις, λέγοντας ότι «είναι συνώνυμος ο στόχος μας με αυτόν της πόλης για εξωστρέφεια», ανατρέχοντας στα 12 χρόνια ύπαρξης του πάρκου για να πει ότι «είμαστε κομμάτι της πόλης».

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας από την πλευρά του, είπε ότι ο Δήμος θα στηρίξει τη «μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην πόλη μας», όπως τη χαρακτήρισε και πρόσθεσε ότι η ονομασία, «ασημένια χριστούγεννα» τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην «πόλη των ασημουργών, μην ξεχνάμε». Είπε τέλος ότι ο Δήμος θα βοηθήσει «με όποιο τρόπο του ζητηθεί».

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαμ Κουδούνης από την πλευρά του τόνισε πως «πέραν της προσπάθειας που μας προσφέρει ουσιαστικά ένα τουριστικό προϊόν απλόχερα, τα ‘Ασημένια Χριστούγεννα’ είναι και η αρχή του χτισίματος για κάτι περισσότερο». Απαντώντας αργότερα ε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την «Αστερούπολη», την προηγούμενη δηλαδή διοργάνωση, και αν βοηθάει γενικά στη δημιουργία του «τουριστικού τοπόσημου» η αλλαγή, απάντησε με… αφοπλιστικό τρόπο, πώς δεν είναι ευνοϊκή. Ωστόσο, τόνισε ότι η προηγούμενη διοργάνωση έφτασε στα όριά της, ενώ τα «Ασημένια Χριστούγεννα» παίρνουν ταυτότητα από την πόλη και θα πάνε πολύ μακρύτερα.

Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Μάκκας περιέγραψε μερικές από τις δραστηριότητες, όπως το τρενάκι που θα διατρέχει τα «Ασημένια Χριστούγεννα», τις αφηγήσεις παραμυθιών, αλλά και τους «επίσημους προσκεκλημένους» που θα διαβάσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Μερικοί από αυτούς είναι οι ηθοποιοί Πέτρος Φιλιππίδης, Ηλίας Λογοθέτης κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back