Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα κοινά της παιδείας», μια έκδοση με πολιτικό πρόσημο

Εικόνα του άρθρου «Τα κοινά της παιδείας», μια έκδοση με πολιτικό πρόσημο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2021, 17:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα κοινά της παιδείας» είναι μια πολιτική έκδοση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θεμέλιο» και παρουσιάζεται την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 19.00 στα παλιά σφαγεία. 

Είναι μια συλλογή κειμένων από στελέχη της Αριστεράς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μη, σχετικά με το «παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς», όπως είναι και ο υπότιτλός του.

Την επιμέλεια της έκδοσης έκανε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και τον πρόλογο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.Συμμετέχουν με κείμενά τους οι εξής:

Γιώργος Αθανασόπουλος - Ερρίκος Βεντούρας - Κώστας Γαβρόγλου, Ηλίας Γεωργαντάς - Σπύρος Γεωργάτος - Πανάγος Γεωργόπουλος, Ακρίτας Καϊδατζής - Παναγιώτης Κασσιανός - Αντώνης Κυπάρος, Σπύρος Κωνσταντάτος - Νίκη Μουντζούρογλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης - Νίκος Μπελαβίλας - Αντώνης Μπόγρης, Ανδρέας Νοταράς - Φώτης Παλαμιώτης - Γιώργος Πολίτης, Ελάτη Ποντικοπούλου-Βενιέρη - Μερόπη Τζούφη.

Θα μιλήσουν οι Τριανταφυλλος Αλμπάνης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χριστίνα Μαρια Ευθυμίου, εκπαιδευτικός του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, Ευαγγελία Καραγιαννοπουλου, κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και ο Χρήστος Μαντάς, ψυχίατρος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρώην βουλευτής.

Χαιρετίζουν η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και ο Σπύρος Γεωργάτος, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.

Θα παρέμβει ο επιμελητής της έκδοσης κ. Γαβρόγλου.

«Οι συγγραφείς του τόμου συμμετείχαν στις πολύπλευρες διεργασίες στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδιαίτερες εμπειρίες των συγγραφέων των επιμέρους κεφαλαίων συναντούν τη συλλογική εμπειρία της συγγραφικής ομάδας, αναδεικνύοντας το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή τους, ενώ φωτίζονται ταυτόχρονα οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που όρισε η ευρύτερη πολιτική και κομματική κουλτούρα» αναφέρει η πρόσκληση.

Η εκδήλωση θα γίνει με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.






ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3