ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα Τώρα για τη… δική τους διετία

Εικόνα του άρθρου Τα Γιάννενα Τώρα για τη… δική τους διετία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2021, 16:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια σχετική καθυστέρηση, σε σύγκριση με την επικαιρότητα του θέματος, η παράταξη Γιάννενα Τώρα κάνει τον απολογισμό της δημοτικής αρχής και κυρίως, της δικής της συμμετοχής.

Είναι ενδεικτικό ότι η ανακοίνωση της μικρότερης παράταξης της δημοτικής αρχής, είναι και η πιο αισιόδοξη, σχετικά με τα πράγματα που έχουν γίνει αυτά τα δύο χρόνια.

Αναφέρει συγκεκριμένα, για τους δύο συμβούλους της, ότι ο μεν Άρης Μπαρτζώκας στην προεδρία της ΔΕΥΑΙ «δίνει καθημερινή μάχη ώστε να κλείσουν οι παλιές πληγές της δημοτικής υπηρεσίας ύδρευσης και αποχέτευσης, να εξορθολογιστούν τα οικονομικά της επιχείρησης, να υλοποιηθούν έργα αποχέτευσης και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα λειψυδρίας σε περιοχές όπου για δεκαετίες ολάκαιρες ταλανίζουν τους κατοίκους». Δεν σχολιάζει ιδιαίτερα πάντως πράγματα που η παράταξη έχει υποσχεθεί, αλλά δεν υλοποιούνται, ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ύδρευσης στην πόλη.

Όσο για τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου, αναφέρει ότι «κινούμενος στην ίδια γραμμή με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας αγωνίστηκε να κρατηθούν οι κοινωνικές δομές παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, να αμβλυνθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία αλλά και να εγκαινιαστούν νέες δομές με πρόσθετες κοινωνικές υπηρεσίες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, σε μια εποχή μάλιστα που η ανεργία πλήττει την περιοχή μας».

Ακόμα, σημειώνει ότι γίνονται έργα, αλλά ενδεχομένως να… μην είναι ορατά: «Αν και στο διάστημα αυτό δεν είναι ακόμη ορατά μεγάλα έργα παρέμβασης, είναι σαφώς ορατές οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της πόλης και όλων των δημοτικών ενοτήτων, οι παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, σε πάρκα και χώρους άθλησης» τονίζει

Τέλος, παραθέτει την παραχώρηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου ως επιτυχία της δημοτικής αρχής και ως «ένα πάγιο αίτημα των πολιτών που μέχρι τώρα φαινόταν ως ένα απατηλό όνειρο». Ούτε τα Γιάννενα τώρα αναφέρουν τη λέξη «δημαρχείο» για την ενδεχόμενη χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back