Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών

Εικόνα του άρθρου Τα Γιάννενα στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2019, 19:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε το τελικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Θάνου Βούρδα.

Πρακτικά, το σχέδιο, σύμφωνα με το υπουργείο περιλαμβάνει όλες τις υποδομές που απαιτούνται και «για πρώτη φορά υπάρχει σχέδιο τεκμηριωμένο τεχνοοικονομικά και στηριγμένο σε επιστημονικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια».

Τα Γιάννενα έχουν θέσει σε αρκετούς από τους πυλώνες και το τελικό «σενάριο» του σχεδίου. Καταρχάς, στις οδικές υποδομές υπάρχουν ο άξονας Γιάννενα-Κακαβιά, η παραλιακή οδός Ηγουμενίτσα- Πάργα-Πρέβεζα, η σύνδεση Ιόνιας-Πρέβεζας.

Από το προτεινόμενο σιδηροδρομικό σενάριο απουσιάζει η Ήπειρος, δυστυχώς, αν και ήταν αναμενόμενο με βάση τα δεδομένα του προηγούμενου διαστήματος. Για τις αεροδρομικές μεταφορές, υπάρχει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ως αναβαθμιζόμενος επιβατικός σταθμός, ενώ στην εφοδιαστική αλυσίδα, αναφέρεται το εμπορευματικό κέντρο στην Ηγουμενίτσα.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του σχεδίου, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι «πλέον, όλες οι υποδομές που ωριμάζουν, χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται στη χώρα, υπακούουν στις ανάγκες της και στις ανάγκες των πολιτών και όχι σε μικροπολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες» και πρόσθεσε ότι «το ΕΣΣΜ σε συνδυασμό με το σύστημα παρακολούθησης της υλοποίησής του, μας θέτουν όλους προ των ευθυνών μας καθώς θα υπάρχουν σαφή στοιχεία που θα δείχνουν την αποτελεσματικότητα της δράσης μας στον τομέα αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3