Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Τα επόμενα βήματα του ΔΗΠΕΘΕ

Εικόνα του άρθρου Τα επόμενα βήματα του ΔΗΠΕΘΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2019, 15:55
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα των παραστάσεων και των δράσεων για την επόμενη περίοδο παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου.

«Για το επόμενο δίμηνο προχωρούμε σε σημαντικές συνεργασίες, αλλά και σε δικές μας παραγωγές, συνεχίζοντας να ‘χτίζουμε’ τη δική μας ταυτότητα, δημιουργώντας μια νέα παράδοση. Μετά από μια περίοδο δύσκολη, με καλή οικονομική διαχείριση και ποιοτικές καλλιτεχνικές επιλογές, το ΔΗΠΕΘΕ βρήκε ξανά τον βηματισμό του, όντας πια ένα από τα πιο αναγνωρισμένα από την πολιτεία Δημοτικά Θέατρα της χώρας», δήλωσε.

Τον Μάρτιο, το ΔΗΠΕΘΕ θα φιλοξενήσει δύο παραστάσεις. Η μία είναι ο «Αρίστος» με τη Φιλαρέτη Κομνηνού, η οποία ανεβαίνει από αύριο μέχρι 17 Μαρτίου και η άλλη είναι οι «Δούλες» του Ζαν Ζενέ, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης, με την Κάτια Γέρου, την Κωνσταντίνα Τάκαλου και Μαριάννα Κάλμπαρη. Η παράσταση αυτή θα ανέβει στις 19 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Η κ. Βακαλοπούλου υπενθύμισε ότι η συνεργασία του ΔΗΠΕΘΙ με το Θέατρο Τέχνης είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2016 με τη «Μήδεια».

Στις 20 Μαρτίου, έρχεται η σειρά της τρίτης κατά σειρά εκδήλωσης του κύκλου «Λογοτεχνικές Γέφυρες». Αυτή τη φορά, στις 20:30, στο Γυαλί Καφενέ, η εκδήλωση έχει τίτλο «Πιγκ-Πογκ» και είναι αφιερωμένη στην ποίηση. Δύο νέες ποιήτριες –η Μυρσίνη Γκανά και η Κωστούλα Μάκη- και δύο νέοι ποιητές –ο Χρήστος-Αρμάντο Γκέζος και ο Θωμάς Ιωάννου- θα ανταλλάξουν ποιήματα και απόψεις. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Καραβίδας, δρ. Νεοελληνικής λογοτεχνίας.


Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Μέσα στον Μάρτιο, το ΔΗΠΕΘΙ θα ανεβάσει επίσης μια δική του παραγωγή. Συγκεκριμένα, η Πειραματική Σκηνή θα παρουσιάσει στις 23 Μαρτίου στο Καμπέρειο Θέατρο το έργο «Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων», της Ελένης Ευθυμίου και της Σοφίας Ευτυχιάδου, σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου. Στην παράσταση παίζουν Ελένη Δημοπούλου, Χαρά Ζησιμάτου και Σοφία Μπλέτσου. «Πρόκειται για μια παραγγελία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, που στηρίζει, με αυτόν τον τρόπο, την παραγωγή νέων νεοελληνικών κειμένων, αναδεικνύοντας νέες συγγραφικές φωνές, συμμετέχοντας ενεργά στον εμπλουτισμό και την εξέλιξη της νεοελληνικής δραματουργίας στη χώρα μας και ανοίγοντας νέους δρόμους στην υπόθεση νεοελληνικό έργο» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΘΒΕ

Στα νεότερα του Δημοτικού Θεάτρου, περιλαμβάνεται και η συνεργασία του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε επίπεδο παραγωγής. Τον Απρίλιο θα παρουσιαστεί στο  θεατρικό σανίδι «Ο Ελέφας» του Κώστα Μποσταντζόγλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.

«Με το έργο 'Ελέφας', το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το ΚΘΒΕ, συνεχίζουν την πολύ σημαντική συνεργασία τους, μέσα από την οποία η τέχνη στα Γιάννενα, κάνει ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας και αναγνώρισης της δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό μας Θέατρο», είπε η κ. Βακαλοπούλου.

Τέλος, και φέτος, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει τη δράση «Η πόλη μας στη σκηνή». Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Θέατρο, «υιοθετεί» και χρηματοδοτεί για μια ακόμη χρονιά, επαγγελματικές θεατρικές ομάδες των Ιωαννίνων, παραχωρώντας τους το Καμπέρειο Θέατρο. Οι τοπικές θεατρικές ομάδες μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 15 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back