Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Έρχεται ο «Αρίστος» στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου Έρχεται ο «Αρίστος» στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2019, 21:09
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική παράσταση «Αρίστος», που που βασίζεται στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου» με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», έρχεται στο Καμπέρειο Θέατρο.

Η παράσταση θα ανέβει από 15 έως 17 Μαρτίου (στις 21:00, εκτός από την παράσταση της Κυριακής, στις 19:00). Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιώργος Παπαγεωργίου  και τους ρόλους ερμηνεύουν τρεις ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Χριστοδούλου και ο μουσικός επί σκηνής Κλείτος Κυριακίδης.

Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας. Το 1966, ο Παγκρατίδης καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ φοιτητικό και ανέργων. Προπώληση: Viva.gr. Πληροφορίες-κρατήσεις: 2651025670 και 6972445707 (ώρες γραφείου).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back