ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα εκατομμύρια της ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Τα εκατομμύρια της ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2017, 21:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εδώ και μήνες, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να βρει μια πολιτική λύση για να ξεμπλοκάρει τα έργα της επέκτασης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού αλλά και της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε δημοτικές ενότητες.

Ένα «πακέτο» έργων 45 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑΙ, τα οποία είχαν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» του προηγούμενου ΕΣΠΑ, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη συνέχιση της χρηματοδότησης για διάφορους λόγους: από την καθυστέρηση που έχει επιδείξει η ΔΕΥΑΙ στα συγκεκριμένα έργα μέχρι τα προβλεπόμενα στους κανονισμούς του νέου ΕΣΠΑ για τους οικισμούς που μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν για τους βιολογικούς καθαρισμούς.

Αν και η όλη «διαπραγμάτευση» με το υπουργείο Περιβάλλοντος κρατά εδώ και καιρό, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Το μόνο νεότερο που υπάρχει, είναι ότι η δημοτική αρχή εμφανίζεται σίγουρη ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στην όλη υπόθεση.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας αναφέρθηκε τρεις φορές στα 45 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑΙ, χαρακτηρίζοντας τα ως έναν από τους τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζεται ο σχεδιασμός για την πόλη και τον Δήμο. Μάλιστα, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε ότι «θα φέρουμε άμεσα στην πόλη 45 εκατ. ευρώ»...


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back