Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα αποτελέσματα στην ΠΕΔ Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Τα αποτελέσματα στην ΠΕΔ Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2019, 15:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ψήφισαν οι αιρετοί για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΠΕΔ Ηπείρου και την ΚΕΔΕ, δύο σώματα που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούνται ως πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης των κομμάτων και προσωπικής προβολής.

Με 78 ψήφους επικράτησε η Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία, παράταξη που αναφέρεται πολιτικά στη ΝΔ, στις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου.

Η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία πήρε 39 ψήφους και 3 ψήφους πήρε η Όλυ Τσουμάνη που ήταν μεμονωμένη υποψήφια.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε στην παράταξη της ΝΔ τελικά, με τους Βασίλη Βλέτσα, Βαγγέλη Πήχα, και Νατάσα Τύρου-Ούζα, η οποία εκλέχτηκε στην ΚΕΔΕ, στη δεύτερη θέση της σταυροδοσίας. Αρχικά, η παράταξη είχε αποφασίσει να κατεβεί ενιαία στις εκλογές.

Η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία, συγκέντρωσε υποψήφιους από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιους ανεξάρτητους καθώς και κάποιους που υποστήριξαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στις εκλογές. Αντιπροσώπους στην ΚΕΔΕ έκλεξε τον πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον Λάζαρο Νάτση.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Λώλος, δήμαρχος Ηγουμενίτσας, όπως όλα δείχνουν δεν θα παραμείνει στη θέση. Πιο πιθανός διάδοχός του, είναι ο δήμαρχος Δωδώνης, Χρήστος Ντακαλέτσης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back