Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα 2019» για τους τρεις

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα 2019» για τους τρεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2019, 21:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τους εκπροσώπους του για τη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου εξέλεξε το δημοτικό συμβούλιο των Ιωαννίνων.

Οι παρατάξεις «Νέα Εποχή» του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα και «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, που έχουν υπογράψει πρακτικό συνεργασίας, κατέβηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, δύο ή περισσότεροι  συνδυασμού από αυτούς που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί  να καταρτίσουν κοινό συνδυασμό, εφόσον έχουν συμπράξει.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το όνομα. Το όνομα του συνδυασμού  δεν είναι το όνομα της παράταξης του δημάρχου…

Ο συνδυασμός φέρει την ονομασία «Ιωάννινα 2019» που αν μη τι άλλο παραπέμπει από λίγο έως πολύ στο όνομα της παράταξης της Τατιάνας Καλογιάννη «Ιωάννινα­_2023».

Όσον αφορά την εκλογή των αντιπροσώπων, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων εκπροσωπείται συνολικά από 36 μέλη εκ των οποίων οι 16 είναι από την πλειοψηφία και οι 20 από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Αναλυτικά 11 από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα, έξι από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη και από μία έδρα οι παρατάξεις του Λάζαρου Νάτση, της Όλυς Τσουμάνη και του Χρήστου Πατσούρα.

Από την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ εκλέχθηκαν: Αϊβατίδης Γιάννης, Ακονίδου Ελένη, Αρλέτος Γιώργος, Βάββας Φώτης, Βλέτσας Βασίλης, Γκοντας Νίκος, Κωτσαντή Χριστίνα, Λώλης Γιώργος, Μαμακή Γιάννα, Μάντζιος Στέφανος, Μπαρτζώκας Άρης, Παππάς Αριστείδης, Πήχας Ευάγγελος, Τσίμαρης Γιάννης, Τσόλης Νίκος και Τύρου-Ούζα Νατάσα.

Από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα: Βίνης Γιώργος, Γιωτίτσας Θωμάς, Ζούμπας Στέφανος, Λιόντος Γιάννης, Μέγα Βασιλική, Μπέγκας Θωμάς, Νάστος Δημήτρης, Σίντος Στέφανος, Τσίλη Παρασκευή, Τσουμάνης Φίλιππος και Χρυσοστόμου Μάκης.

Από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη: Γκίζας Σπύρος, Ευαγγέλου Φίλιππος, Καλογιάννη Τατιάνα, Κοσμάς Βασίλης, Λαδιάς Γιώργος και Σιούτης Ευστάθιος.

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις μετέχουν ο Λάζαρος Νάτσης, η Όλυ Τσουμάνη και ο Χρήστος Πατσούρας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3