ΕΛΛΑΔΑ

O Γ. Οικονόμου συνέδεσε την απλή αναλογική με το νεοναζισμό...

Εικόνα του άρθρου O Γ. Οικονόμου συνέδεσε την απλή αναλογική με το νεοναζισμό...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2023, 10:28
ΕΛΛΑΔΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου γράφει τη δική του ιστορία στην, έτσι και αλλιώς δύσκολη και με… απαιτήσεις ανειλικρίνειας θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Οικονόμου είναι ο βασικός εκφραστής της κυβερνητικής γραμμής που κυρίως στρεψοδικεί και προσπαθεί να αποδώσει κάθε πιθανή και απίθανη ευθύνη στην αντιπολίτευση. Δεν είναι ο πρώτος στη θέση που το κάνει και σίγουρα, ούτε ο τελευταίος.

Μια από τις χτεσινές του ανακοινώσεις όμως, είναι, εκτός από ανακριβείς, είναι και επικίνδυνες. Απαντώντας σε μια (εξίσου επιθετική και άστοχη) δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «εδώ βλέπουμε καθημερινά ότι αυτή η διεθνής ακροδεξιά, που είναι ο Μητσοτάκης, ο ορισμός», ο κ. Οικονόμου εξίσωσε την ψήφιση της απλής αναλογικής με το νεοναζισμό.

Είπε δηλαδή, ο κ. Οικονόμου: «Ευτέλεια, συνεπώς, και θράσος από εκείνους που δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη των νεοναζί, που ψήφισαν μαζί τους την απλή αναλογική, που ήταν αδιάντροπα ‘απόντες’ ψελλίζοντας παρών στην ψήφιση της διάταξης για την προστασία της Δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα».

Η δήλωσή του είναι αφενός ανακριβής και μονομερής, καθότι μόνο την τετραετία 2015-2019, οι ψήφοι της ΝΔ στη Βουλή συνέπεσαν κατά 35,80% με αυτούς της ΧΑ και κατά 64,51% με αυτούς των ΑΝΕΛ, της πιο «ελαφράς» εκδοχής alt right στην Ελλάδα. Οπότε πχ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Οικονόμου, αν ψηφίσανε ΝΔ και ΧΑ μια διάταξη από κοινού για κάποιο επίδομα ή ελάφρυνση για ευάλωτες ομάδες, αυτόματα αυτή η διάταξη γίνεται σήμα κατατεθέν ακροδεξιών πολιτικών;

Η ΝΔ έχει επανειλημμένα εκφραστεί αντιδημοκρατικά για την απλή αναλογική. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επενέβη αντιδημοκρατικά σε εκλογικό αποτέλεσμα, αλλάζοντάς το, αμέσως μετά τις εκλογές. Ο διάδοχός του Μάκης Βορίδης, γνωστός για τις όχι και πολύ δημοκρατικές θέσεις του και με πολιτικό παρελθόν (για το οποίο δεν απολογείται ιδιαίτερα) σε ακροδεξιές και φιλοχουντικές οργανώσεις, παρότι το ΣτΕ ανέτρεψε το «πραξικόπημα Θεοδωρικάκου», προειδοποίησε ότι θα το επαναφέρει, αν «δεν είναι φρόνιμοι» οι Δήμοι.

  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back