ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συζήτηση για το νερό, στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Συζήτηση για το νερό, στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2020, 18:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στοιχεία για την εκχώρηση της λειτουργίας του δικτύου της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες με ΣΔΙΤ, ζήτησε από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Σαχίνη, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή, ο κ. Σαχίνης, διευθύνων  θα «του διαβιβάσει αναλυτικά στοιχεία για το έργο». Η εκχώρηση έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς ιδιωτικοποιεί ένα μέρος τη ύδρευσης.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καλογιάννης έθεσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή το θέμα της διαχείρισης των υδάτων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη, «από τον περασμένο μήνα ήδη παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών, όπως της δημοτικής ενότητας Παμβώτιδας και της τοπικής κοινότητας Μανολιάσας, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το οικοσύστημα της λίμνης Παμβώτιδας, η στάθμη της οποίας είναι ήδη χαμηλή για την εποχή».

Η ΔΕΥΑΙ, από την άλλη, είχε συστήσει στους πολίτες «να μην ποτίζουν», κατά την περίοδο υψηλών θερμοκρασιών, πριν από λίγο καιρό.

Ο κ. Καλογιάννης, ζήτησε από το γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Αραβώση τις «πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την προώθηση λύσεων στο θέμα» καθώς και στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Φιλόδημος» σχετικά με έργα ύδρευσης. Για τον «Φιλόδημο» τον οποίο η κυβέρνηση κατάργησε και αντικατέστησε, ο γενικός γραμματέας δεν έδωσε στοιχεία, σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη. Για τις προτάσεις υδροδότησης, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, «το υπουργείο εξετάζει τις προτάσεις υδροδότησης των μεγάλων πόλεων ώστε να τις ιεραρχήσει και στη συνέχεια να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back