ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Συρρικνώνετε τη δημόσια εκπαίδευση»

Εικόνα του άρθρου «Συρρικνώνετε τη δημόσια εκπαίδευση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2021, 18:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη κατηγόρησε τη ΝΔ ότι συρρικνώνει «μέρα με τη μέρα και νόμο με το νόμο» τη δημόσια εκπαίδευση.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει υγειονομική προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην τοποθέτησή της στη Βουλή, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις, το υπουργείο Παιδείας προσέθεσε άρθρα που προβλέπουν πειθαρχικά μέτρα και περικοπές μισθών».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «οι διατάξεις για τον διευθυντή-μάνατζερ και την υπονόμευση του Συλλόγου Διδασκόντων εγκαθιδρύουν τον αυταρχισμό και τη γραφειοκρατία, ενώ η επιβολή συγκεντρωτικών σχημάτων αποσκοπεί στην ευθυγράμμιση των σχολείων με τους κανόνες της αγοράς».

Για τον αποκλεισμό υποψηφίων, ακόμα και αριστούχων, από τα πανεπιστήμια, είπε ότι «προσπαθείτε να ανακατευθύνετε χιλιάδες νέους και νέες είτε στα ιδιωτικά κολέγια, είτε στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, είτε στη φτηνή κατάρτιση» και χαρακτήρισε «απόλυτη απάτη» το μηχανογραφική για εγγραφή στα δημόσια ΙΕΚ.

«Η δυνατότητα αυτή υπήρχε από το 1992 και κάθε απόφοιτος Λυκείου μπορεί διαχρονικά να εγγραφεί σε δημόσιο ΙΕΚ με το απολυτήριό του» τόνισε και πρόσθεσε ότι μόνο μερικές ειδικότητες των ΙΕΚ, όπως και το 1/3 των θέσεων (περίπου 6.000) είναι διαθέσιμες για επιλογή στο «παράλληλο» μηχανογραφικό.

Τέλος, αναφέρθηκε στα «α λα καρτ» στοιχεία για τις αποφοιτήσεις που επικαλέστηκαν με επίταση πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας, υποπίπτοντας σε ανακρίβειες.

Τέλος, κάλεσε την υπουργό Παιδείας να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή- τουλάχιστον για φέτος- της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ως «μια ελάχιστη πράξη ενσυναίσθησης και παραδοχής των αδικιών που προκαλεί στους μαθητές της πανδημίας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back