Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρεωτική μείωση μισθών βουλευτών κι όχι μόνο

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρεωτική μείωση μισθών βουλευτών κι όχι μόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2020, 21:56
ΕΛΛΑΔΑ

Την υποχρεωτική κι όχι προαιρετική μείωση των βουλευτικών μισθών αλλά και των αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά διάρκεια τριών μηνών.

«Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν» τονίζει σε ανακοίνωση.

Προτείνει δε η συνεισφορά να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΔΕΚΟ, Γενικές Γραμματείες, πρόεδροι οργανισμών κ.λπ.) και σε νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. «Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3