ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2023, 13:10
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε πριν από λίγο την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Ο πρώην βουλευτής, πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της ΚΕ του κόμματος υποστηρίζει ότι «ο δρόμος που έχει επιλέγει είναι αδιέξοδος, καταστροφικός και οδηγεί έξω από το πλαίσιο των ιδεών, των αξιών και των θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν είμαι διατεθειμένος να τον ακολουθήσω».

Τέλος, σημειώνει ότι επιλέγει να συνταχτεί «με τις δεκάδες των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά αποχωρούν υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους αξιοπρέπεια και αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο».


Αποχώρησε και ο Νίκος Βούσης

Με επιστολή που έστειλε στους γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγγου και Γιώργο Βασιλειάδη, ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.«Είναι ώρα ευθύνης για όλες και όλους μας και είμαι σίγουρος ότι καθένας με αγωνία θέλει να ασκήσει αυτήν την ευθύνη. Σε ό,τι με αφορά λαμβάνω την απόφασή μου με βάση τις αξίες της "ηθικής της ευθύνης" με την οποία προσπάθησα να συμπορευθούμε και να συμβάλω με απόψεις, πάντοτε μέσα στα όργανα του κόμματος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο τέως πρόεδρος της Βουλής.

Πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσουν και νέες αποχωρίσεις όπως του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και άλλων στελεχών της Ομπρέλας.


Δημοψήφισμα

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης,  προανήγγειλε εσωκομματικό «δημοψήφισμα» για τις διαγραφές.

«Δεν θα κάνω πίσω. Η λειτουργία ενός κόμματος, πόσω μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των 4 στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κ.Ε. αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας» τονίζει ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back