Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Παλιά» και «νέα» ονόματα για τα ψηφοδέλτια

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: «Παλιά» και «νέα» ονόματα για τα ψηφοδέλτια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2022, 22:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να έβαλε σε παύση τα εκλογικά πλάνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σταμάτησαν οι προεκλογικές διαδικασίες και δη οι προτάσεις για στελέχωση των ψηφοδελτίων. To ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 20 υποψηφιότητες για τις 7 θέσεις του ψηφοδελτίου.

Τυπικά, μέχρι τέλος Ιουλίου θα πρέπει προχωρήσουν οι διαδικασίες, αυτό όμως δεν κρίνεται πλέον επιτακτικό, μια και οι εκλογές δεν θα γίνουν τόσο άμεσα, όσο φαινόταν πριν από ένα μήνα.

Επίσης, η διαδικασία προτάσεων (και ετεροπροτάσεων) έχει αναδείξει μερικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται (ή ενδιαφέρουν…), χωρίς όμως να είναι ούτε τελική η «λίστα» της νομαρχιακής, ούτε ολοκληρωμένη, καθώς η διαδικασία επιτρέπει προτάσεις και πέραν των ήδη υποβληθεισών.

Έτσι και αλλιώς, σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει ρόλο και η κατοχύρωση πολιτικού χώρου, εκτός από την εκλογή.

Ωστόσο διαφαίνεται μια πρώτη «ομαδοποίηση» μεταξύ νυν και πρώην βουλευτών και των νέων ονομάτων.

Πέραν της Μερόπης Τζούφη και του πρώην βουλευτή Γιάννη Στέφου -που ως πρώην βουλευτής επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στο κοινοβούλιο- το ενδιαφέρον τους δήλωσαν ο πρώην δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος καθώς και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Οικονόμου. Το όνομα του Χρήστου Μαντά δεν εμφανίστηκε είτε ως αυτοπρόταση, είτε ετεροπρόταση.

Από άλλα στελέχη προτάθηκαν ο Χρήστος Γρίβας, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος, καθώς και ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Ο κ. Αλμπάνης, αν αποφασίσει τελικά να είναι ξανά υποψήφιος, θεωρείται από τα πρόσωπα που μπορούν να επιλέξουν την έκθεσή τους. Επίσης, την υποψηφιότητά του κατέθεσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργος Ζάψας.

Πλην της κας Τζούφη, υπάρχει ως υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο και η Λίλα Σουλελέ, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, καθώς και η Ηλιάνα Τσολιού.

Δεν είναι μόνο οι παραπάνω που προτάθηκαν, καθώς διαθεσιμότητα δήλωσαν και κάποια από τα νέα στελέχη που μπήκαν επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τις εσωκομματικές εκλογές.

Μέχρι να συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και πολλή συζήτηση, μέχρι να συπληρωθούν οι 7 θέσεις του ψηφοδελτίου, με την απαραίτητη ποσόστωση φύλου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back