ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ κατά εταιριών καθαριότητας

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ κατά εταιριών καθαριότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2017, 17:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πολιτική διάσταση με τον «πόλεμο» που έχουν ανοίξει τα δημόσια νοσοκομεία με τις εταιρίες καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή βέβαια οι πρόσφατες εξελίξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εταιρία κατά της προκήρυξης για την πρόσληψη 199 ατόμων και τη μήνυση κατά του διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη και του διοικητικού διευθυντή.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για  «μια συντονισμένη προσπάθεια από διάφορα και ετερόκλητα κέντρα με στόχο να απαξιωθούν και ει δυνατόν να σταματήσουν τα θετικά βήματα εξυγίανσης και επαναφοράς του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της υγείας στα οποία προχωρά η κυβέρνηση αλλά και τοπικά οι διοικήσεις των νοσοκομείων». Δείχνει μάλιστα προς τη μεριά της ΝΔ, λέγοντας ότι η όλη προσπάθεια γίνεται για να επιβληθεί στη χώρα μας  «ο πυρήνας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που απέρριψε στις εκλογές ο ελληνικός λαός, ενώ συνεχίζει να μας την προτείνει η ΝΔ, δηλ. λιγότερο κράτος και απολύσεις, με το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο να είναι ενοικιαζόμενοι από εταιρείες που 'εμπορεύονται' εργατικό δυναμικό».

Για την περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων επισημαίνει δε ότι η προσφυγή κατά της προκήρυξης έγινε από εταιρία που δεν έχει καμία συνεργασία με το ίδρυμα. Κάτι που αποδεικνύει, όπως αναφέρει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ,  «τις πραγματικές πολιτικές διαστάσεις των ενεργειών αυτών».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή επικαλείται στη συνέχεια το δικαίωμα του Δημοσίου να προσλαμβάνει προσωπικό και να οργανώνει τις υπηρεσίες του σε οποιονδήποτε τομέα, ενώ παράλληλα καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των νοσοκομείων και όλους τους πολίτες της Ηπείρου, να υπερασπιστούν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας με όρους που να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.  «Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι υπόθεση όλων μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back