ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Ο λαϊκισμός δεν έχει όριο»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Ο λαϊκισμός δεν έχει όριο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2022, 22:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο Πρόεδρος Κ. Τασούλας ενημέρωσε την ΕΞΝΙ ότι η Ιόνια Οδός εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και πως οδεύει άμεσα προς δημοπράτηση του έργου. Ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τον Νομό Ιωαννίνων διότι με αυτό το τμήμα ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο Παραδριατικός Άξονας ή Blue Corridor»: Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή της στις 6 Σεπτεμβρίου η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων μετά από συνάντηση που είχε το σαββατοκύριακο με τον Πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα.

Η δήλωση αυτή του κ. Τασούλα για τον άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά», την οποία μετέφερε η Ένωση Ξενοδόχων, δέχεται κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων. Και μάλιστα με μεγάλη δόση σαρκασμού.

«Νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε την κυβέρνηση της ΝΔ που κατάφερε να εντάξει ένα έργο χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη και πριν ακόμη ανοίξει το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών. Όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει ανάλογο προηγούμενο. Θα ζητούσαμε την πράξη ένταξης του έργου αλλά είναι άσκοπο και μάταιο. Τα στελέχη της κυβέρνησης και σε τοπικό επίπεδο αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο λαϊκισμός δεν έχει όριο» αναφέρει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Όντως το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών δεν έχει ανοίξει, κι όντως δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη. Δεν υπάρχει μάλιστα καν ενημέρωση σε ποιο στάδιο βρίσκεται η οριστική μελέτη για τον τρίιχνο δρόμο «Ιωάννινα-Κακαβιά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πρωθυπουργική εξαγγελία για τη δημοπράτηση του οδικού έργου μέχρι το τέλος του 2022, προσθέτοντας όμως ότι η εξαγγελία είναι «στον ‘αέρα’ αφού το έργο δεν έχει ενταχθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που απαιτείται για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και την τελική έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, η δημοπράτηση μάλλον θα αργήσει… Κατανοούμε την αγωνία της ψήφου, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δυστυχώς για την πραγματικότητα και τον τόπο μας».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά και στον κ. Τασούλα, ο οποίος, όπως παρατηρεί, έχει πυκνώνει τον τελευταίο μήνα τις εμφανίσεις του στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back