ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέφυγε στην προβοκάτσια»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέφυγε στην προβοκάτσια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2020, 16:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων καταδικάζει «τον ανεξέλεγκτο κυβερνητικό αυταρχισμό που εκδηλώθηκε χθες στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη, τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλές άλλες πόλεις μεταξύ των οποίων και στην πόλη μας».

Μεταξύ άλλων αναφέρει η κυβέρνηση «εξετράπη συνταγματικά» και «κατέφυγε στην προβοκάτσια και την χρήση ωμής και αναιτιολόγητης βίας για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την ολοκληρωτική της αποτυχία στην αντιμετώπιση της πολλαπλής υγειονομικής, οικονομικής αλλά πλέον και θεσμικής κρίσης δημοκρατίας που οι πολιτικές της επέφεραν στη χώρα».

Ειδικά για τα Γιάννενα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η «δυσανάλογη αστυνομική παρουσία θύμιζε πολεμικές συνθήκες – εναντίον ποιού εχθρού, άραγε;».

Καταγγέλλει μεταξύ άλλων «βίαιη παρεμπόδιση πολιτών και οργανώσεων που ήθελαν να καταθέσουν στεφάνι και να αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των Ηρώων Πολυτεχνείου ή ακόμη και απλών περαστικών», απροκάλυπτη ωμή βία με αποτέλεσμα τραυματισμούς εστιακών φοιτητών, «δεκάδες αναίτιες προσαγωγές και το γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας» κ.α.

Τονίζει ότι όλα αυτά συνιστούν τη «μεγαλύτερη απόδειξη αδυναμίας και απομόνωσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Χρυσοχοϊδη. Απομόνωση πρώτα από όλα μέσα στην κοινωνία που καταλαβαίνει πια ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη δημόσια υγεία ούτε για την οικονομική στήριξη που η χώρα και ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται. Γιατί χθες ο μόνος που δεν τηρούσε τα υγειονομικά μέτρα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις εντολές που είχε δώσει στην ελληνική αστυνομία».

Αποδίδει την ευθύνη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, που «θέλησε να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της σε όλους τους τομείς, με ένα πανελλήνιο κρεσέντο ωμής βίας που μας επαναφέρει πίσω σε σκοτεινές εποχές. Και τις δικές της ευθύνες για αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή θα τις αποδώσει, αργά ή γρήγορα, ο δημοκρατικός Ελληνικός λαός».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back