Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Επαναληπτικό μάθημα»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: «Επαναληπτικό μάθημα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2020, 21:51
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της για την εξαγγελία ανοίγματος των σχολείων στις 14 του Σεπτεμβρίου, τελικά, η Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας ήταν «επαναληπτικό μάθημα ‘παπαγαλίας’» και «τροπάριο στομφώδους κοινοτοπίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «τα σχολεία, που σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα άνοιγαν στις 7 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου για να αποφύγει η κυβέρνηση το πολιτικό φιάσκο με την προμήθεια των μασκών, που είναι αδύνατο να παραληφθούν εγκαίρως».


Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν είπε τίποτα για αραίωση των μαθητών στις τάξεις και την τήρηση των αποστάσεων, αναζήτηση αιθουσών και χώρων ώστε να μικρύνουν οι τάξεις και να διαμορφωθούν παντού τμήματα των 15 μαθητών, επιπλέον προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, χωρίς απαράδεκτες σχέσεις εργασίας και χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος ήδη απασχολούμενων μεταναστριών εργατριών, επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, οι οποίες θα καλύψουν τις σημαντικές ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος κ.α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμα ότι «διατηρούμε την ελπίδα ότι, παρόλα αυτά, η σχολική χρονιά θα εξελιχθεί ομαλά. Καλούμε το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, τους μαθητές, το γονεϊκό κίνημα και την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων της χώρας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να εγγυηθεί το δικαίωμα στη υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back